TILLBAKA TILL HEMSIDAN

TA DINA BAKGRUNDER VIDARE

I det här kurspaketet får dig fyra unika sätt att ta dig an dina bakgrunder som gör färdiga målningar av dem!

KÖP KURSPAKETET NU
Älskar du lekfullheten i att måla bakgrunder? Får du ofta många bakgrunder på hög som du inte vet vad du ska göra med? Låt dig inspireras av både förberedande teori och praktiska tillvägagångssätt där du steg för steg får se en bakgrund blir till en färdig målning. 
I detta kurspaket ingår dessa kurser, alla på ca 60 minuter som du kan se hur många gånger du vill:
- Måla med maskeringsvätska 
- Skillnaden mellan bakgrund och färdig abstrakt målning 
- Måla fram ansikte ur bakgrund 
- Från abstrakt bakgrund till färdig målning med landskapsmotiv

Läs mer om varje kurs längre ner på sidan.

PRIS: Ordinarie pris 1 516 kr. Just nu råder specialpris på 999 kr (du sparar 517 kr).

Måla med maskeringsvätska

Du kommer lära dig:
- Hur du ska tänka för att få fram underbara former med maskeringsvätska
- Hur exakt du ska använda maskeringsvätskan med dess speciella förutsättningar för att få bästa resultat
- Hur du målar med negativt måleri/utsparande måleri
- Hur du tar en målning vidare när du lagt basen med maskeringsvätskan

Länken nedan tar dig till köp av den här kursen separat, vill du köpa hela kurspaketet så gör det via länken högst upp på sidan.

LÄS MER OM LEKTIONEN HÄR

Skillnaden mellan bakgrund och färdig abstrakt målning 

Har du någonsin ställt dig frågan vad som är skillnaden mellan en bakgrund och en färdig abstrakt målning? Även om det är helt individuellt att avgöra om en abstrakt målning är färdig eller ej så finns det en rad verktyg som kan hjälpa dig få ditt abstrakta verk att se professionellt ut.

Länken nedan tar dig till köp av den här kursen separat, vill du köpa hela kurspaketet så gör det via länken högst upp på sidan.

LÄS MER OM LEKTIONEN HÄR

Måla fram ansikte ur bakgrund 

Ofta när vi målar lekfulla bakgrunder vill vi kanske måla fram ansikten. Men hur ska vi gå till väga? Hur börjar vi och vad ska vi tänka på? Häng med till ateljén så visar jag dig mina tips och hemligheter!

Länken nedan tar dig till köp av den här kursen separat, vill du köpa hela kurspaketet så gör det via länken högst upp på sidan.

LÄS MER OM LEKTIONEN HÄR 

Från abstrakt bakgrund till färdig målning med landskapsmotiv 

Jag kommer visa dig:
- Hur jag tittar på bakgrunden för att få idéer om hur man kan ta den vidare mot ett motiv.
- Vilka möjliga motiv jag ser i den abstrakta bakgrunden.
- Hur jag gör mina val av vad jag tar tar bort, behåller, betonar, målar fram och tonar ner.
- Hur jag till slut målar fram motivet rent praktiskt, vilka färger jag använder och varför, hur jag tänker och i vilken ordning jag gör stegen.

Länken nedan tar dig till köp av den här kursen separat, vill du köpa hela kurspaketet så gör det via länken högst upp på sidan.

LÄS MER OM LEKTIONEN HÄR

"Stort tack för denna kurs! Du är inspirerande och pedagogisk! Jag har två bakgrunder som jag nu ska jobba vidare med, det ser jag fram emot!"

Gunilla Malmqvist

"Toppenbra! Mycket inspirerande och många tips. Tack!"

Carina Sundström

"Jag har lärt mig att våga leka mera. Har provat flera nya tekniker genom den här kursen och dessutom kommer jag oftare iväg till ateljén nu!"

Inger Sandberg

PRAKTISKT OM KURSEN

När du betalar för kursen skapar du en inloggning på kursplattformen Shine Through Art och när köpet gått igenom har du tillgång till kursens alla 4 delar inne på plattformen som du loggar in på via denna länk (som också kommer till dig via mail): https://shinethroughart.mykajabi.com/login

Till varje video hör bilder som du laddar ner som förlagor för uppgifterna, dessa finner du intill varje video.

 • Varje lektion är en demonstration av en metod, en process och ett tillvägagångssätt. Du kan antingen titta på hela lektionen och måla sedan själv, eller titta och pausa videon för att följa med i varje steg som visas.
 • Inspelningarna finns tillgängliga för dig på vår kursplattform så länge du vill. Så vill du repetera kan du gå in och se kurser så många gånger du önskar.

Materielet som du behöver kommer variera något från lektion till lektion, men här nedan får du en bas-lista som du kan utgå från. 

Till vissa lektioner behöver du special-material, såsom maskeringsvätska eller plast att skära schabloner i. Kika igenom kurserna så kan du skaffa det du behöver allteftersom.  

 • Ritkol, tunna pinnar
 • Akrylfärger. Du behöver tre basfärger: röd, gul och blå och sedan minst tre nyanser av färger som du gillar och som gör dig glad
 • Penslar och svampar (helst en naturlig svamp) och en handduk (en kökshandduk är bra) och/eller pappershanddukar
 • Papper att måla på A3 eller större, ritpapper ca 220 g går bra. 10-20 ark. Dukar om du vill ha det
 • Några papptallrikar eller plastbrickor att använda som palett
 • Akrylpennor (posca eller molotow är två kända märken). Välj 2-4 olika färger och i olika tjocklekar så att du har att utforska
 • Vattenbyttor
 • Staffli med spånplatta eller kartongplatta att sätta upp pappret på
 • Maskeringstejp
 • Oömma kläder
 • Block och penna för anteckningar

OM KURSLEDAREN

ANIA WITWITZKA är en konstnär med polskt ursprung och är född och uppvuxen i Stockholm. Hon är utbildad i England på två ledande konsthögskolor: Cumbria Institute of the Arts och Dartington College of Arts. Dessa utbildningar, samt hennes arbetslivserfarenhet som grafisk formgivare, föreläsare, projektledare och kursledare har, tillsammans med hennes starka intresse för kreativiteten som källa till människans blomstrande, gett henne en stadig bas som konstnär. Sedan 2013 lever Ania på sitt måleri och sina kurser och driver företaget Shine Through Art AB. I dag är Ania bosatt i Vaxholm utanför Stockholm och undervisar i måleri och entreprenörskap för konstnärer via internet och i sin ateljé.
www.shinethroughart.com

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.