TILLBAKA TILL HEMSIDAN

Webbkurs i måleri:

RYMDSKOLAN
Lär dig måla evigheten

KÖP RYMDSKOLAN NU

Ania Witwitzka är konstnär med fokus på intuitivt måleri. I denna inställningen till kreativiteten går leken, skaparglädjen och längtan att uttrycka sig före prestation och att målningen ska se ut på ett visst sätt.

Denna webbkurs i måleri är en timme fullspäckad med praktiska knep och tips för hur du målar rymdmotiv med planeter och stjärnhimlar och får in den där magiska evighetskänslan i målningen! Du får följa med konstnären Ania Witwitzka in i ateljén där hon visar dig exakt hur hon skapar sina populära rymdmålningar. Häng med!

Efter denna timme kommer du ha lärt dig:

Hur du får fram en levande mörk rymdbakgrund

Hur du får ljuset att skimra med djup som får oändligheten att bebo din målning

Hur du målar planeterna så de hoppar ut ur bilden i en 3D-känsla som hänför

Hur du gör en perfekt stjärnhimmel som verkar gnistra

"Jätteintressant och inspirerande!"

Julia Andersson

"Wow Ania! Tack för en inspirerande och fantastisk kväll med rymdskolan. "

Anna Edwardsson

"Superinspirerande! Du är ju fantastisk på att lära ut och visa med glimten i ögat, men också proffsigt och effektivt. Så mycket vi fick på en timme! Wow!"

Ingeborg Brattfeldt

OM MÅLERITEKNIKEN

Basen är intuitivt måleri

Teknikerna du ser i den här lektionen har sin bas i intuitivt måleri där man utgår mycket från slumpartade effekter som inte helt går att planera. Detta innebär att både glädje och frustration blir en del av processen. Men resan är så spännande och givande och ofta kan resultatet bli mycket bättre än man någonsin vågat hoppas på!

Tekniken är akrylfärg

Ania Witwitzka målar med akrylfärg och alla hennes tekniker och effekter baseras på den färgens förutsättningar. Vill du så kan du utforska att måla rymden och experimentera med instruktionerna du får i denna lektion även med andra färger, såsom akvarell. Du kommer dock få andra effekter att förhålla dig till, var beredd på det.

Utsparande/negativt måleri

Utsparande eller negativt måleri innebär att man ofta målar bakgrunder och sedan sparar ut motiven ur dessa när man målar på nästa lager ovanpå. Detta är ett lite bakvänt sätt att måla, men det är en härlig metod om du gillar att börja måleriet med att leka och experimentera och skapar bakgrunder som du sedan vill ta vidare till motiv och färdiga målningar. 

VANLIGA FRÅGOR

Kan jag ladda ner och spara lektionen?

Ja det kan du. Det finns en knapp intill filmen där du kan ladda ner inspelningen och spara på din dator.

Kan jag köpa materialet som används i lektionen?

Materialet som demonstreras under lektionen kan köpas på Art of Veda, en konstnärsbutik på nätet. Här (ordet "här" är en länk) är länken till Art of Vedas sida för Rymdskolans material. 

Finns det fler liknande lektioner jag kan ta del av?

Ania Witwitzka och Shine Through Art håller både kortare och längre kurser. Det finns många webbkurser av längden 1 - 1,5 timmar. Maila oss på [email protected] för att få info om fler kurser!

OM KURSLEDAREN

ANIA WITWITZKA är en konstnär med polskt ursprung och är född och uppvuxen i Stockholm. Hon är utbildad i England på två ledande konsthögskolor: Cumbria Institue of the Arts och Dartington College of Arts. Dessa utbildningar, samt hennes arbetslivserfarenhet som grafisk formgivare, föreläsare, projektledare och kursledare har, tillsammans med hennes starka intresse för kreativiteten som källa till människans blomstrande, gett henne en stadig bas som konstnär. Sedan 2013 lever Ania på sitt måleri och sina kurser och driver företaget Shine Through Art AB. I dag är Ania bosatt i Vaxholm utanför Stockholm och undervisar i måleri och entreprenörskap för konstnärer via internet och i sin ateljé.
www.shinethroughart.com

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.