TILLBAKA TILL HEMSIDAN

5 x MÅLARGLÄDJE

En live-kurs online med fem olika workshops som får
din målarglädje att spritta! 

ANMÄL DIG NU
Med tekniker av både akrylmåleri och mixed media får du både öva på rolig måleri-teknik och måla intuitivt när du söker motiven i ditt inre!
Den här kursen ges som live-kurs online lördag till måndag 6-8 aug:

Tiderna är kl 9.30 - 15.30 med en timmes lunch-paus kl 12-13 bägge helgdagarna, och kl 18.30 - 21 på måndag kväll.

Varje workshop pågår i ca 2,5 timmar och har sitt eget tema med måleri i antingen akryl eller mixed media och du kommer få en specifik material-lista för varje lektion. 

Läs mer om varje kurs här nedan:

Abstrakta figurer i mixed media –            måla ett minne av en relation

Har du en dominerande perfektionist inom dig som ofta styr ditt målande så att du pillar sönder målningar med detaljer och överarbetar dem? Här är en lektion som ger dig tekniker på ett mer abstrakt och ”grovt” arbetssätt som resulterar i en härlig semi-abstrakt målning med stark känsla (och utan för mycket detaljarbete). Utmana din perfektionist och lär dig jobba med mer grova drag!

Länken nedan tar dig till köp av den här kursen separat, vill du köpa hela kurspaketet så gör det via länken högst upp på sidan. 

LÄS MER OM LEKTIONEN HÄR

Färgglad fågel med kollage-teknik

Den här lektionen ger dig ett härligt sätt att komma in i skapandet av en mixed media målning med kollage i botten och med ett djurmotiv - jag valde en fågel. 
Steg för steg får du receptet på hur du kan skapa en målning med ett glatt uttryck, fullt med färg där mönster och motiv från kollage-bitarna berikar och gör målningen intressant och spännande.

LÄS MER OM LEKTIONEN HÄR

Måla din inre musa - porträtt från fantasin

Att måla ansikten behöver inte vara så svart! I den här webbkursen får du lekfulla verktyg att måla ett ansikte och du hämtar inspirationen från ditt inre då du blir inbjuden att måla din inre musa - den del i dig som älskar skapandet och leken och som hejar på dig i när du målar!

LÄS MER OM LEKTIONEN HÄR 

Från exakt till abstrakt - utforska en form på 3 olika sätt

Längtar du efter att bli bra på att måla mjuka övergångar och graderingar mellan olika färger? Vill du lära dig mer om hur du arbetar med ljuset i dina målningar? Önskar du att du kunde mer om måleri-teknik för att göra dina målningar bettre rent hantverksmässigt? Då är denna lektion perfekt för dig! På ett lekfullt sätt tar vi oss an motivet päron och gör 3 glada målningar där vi lär oss massor!

LÄS MER OM LEKTIONEN HÄR

Måla konstens 7 beståndsdelar och få fram figurer på mönsterbakgrund

Konstens beståndsdelar använder du varje gång du målar, men vilka är de egentligen? Genom att gå igenom dem tydligt kan du öka din medvetenhet och ha mer glädje av dem alla när du använder dem i ditt måleri! I den här lektonen visar jag hur du skapar en underbar bakgrund med dina personliga mönster och former på vilken du sen kan måla fram valfritt motiv i utsparande måleri, jag guidar dig till abstrakta figurer. Du får en praktisk erfarenhet av konstens beståndsdelar som berikar ditt skapande framöver!

LÄS MER OM LEKTIONEN HÄR

"Stort tack för denna kurs! Du är inspirerande och pedagogisk! Jag har två bakgrunder som jag nu ska jobba vidare med, det ser jag fram emot!"

Gunilla Malmqvist

"Toppenbra! Mycket inspirerande och många tips. Tack!"

Carina Sundström

"Jag har lärt mig att våga leka mera. Har provat flera nya tekniker genom den här kursen och dessutom kommer jag oftare iväg till ateljén nu!"

Inger Sandberg

PRAKTISKT OM KURSEN

 • Varje lektion är en demonstration av en metod, en process och ett tillvägagångssätt. Under kursen går vi igenom stegen tillsammans och målar samtidigt. Det kommer finns utrymme för frågor löpande.
 • Inspelningarna finns tillgängliga efter kursen på vår kursplattform så länge du vill. Så vill du repetera kan du gå in och se kurser så många gånger du önskar.

Materielet som du behöver kommer variera något från lektion till lektion, men här nedan får du en bas-lista som du kan utgå från. 

Till vissa lektioner behöver du special-material, såsom akrylpennor, kollage-lim etc. Kika igenom kurserna så kan du skaffa det du behöver allteftersom.  

 • Ritkol, tunna pinnar
 • Akrylfärger. Du behöver tre basfärger: röd, gul och blå och sedan minst tre nyanser av färger som du gillar och som gör dig glad
 • Penslar i olika storlekar och svampar (helst en naturlig svamp) och en handduk (en kökshandduk är bra) och/eller pappershanddukar
 • Papper eller duk att måla på, ca 30x30, akvarellpapper ca 220 g går bra. 
 • Några papptallrikar eller plastbrickor att använda som palett
 • Akrylpennor (posca eller molotow är två kända märken). Välj 2-4 olika färger och i olika tjocklekar så att du har att utforska
 • Vattenbyttor
 • Vattenspruta
 • Hårfön för att torka färgen med mellan lagren
 • Oömma kläder
 • Block och penna för anteckningar

OM KURSLEDAREN

ANIA WITWITZKA är en konstnär med polskt ursprung och är född och uppvuxen i Stockholm. Hon är utbildad i England på två ledande konsthögskolor: Cumbria Institute of the Arts och Dartington College of Arts. Dessa utbildningar, samt hennes arbetslivserfarenhet som grafisk formgivare, föreläsare, projektledare och kursledare har, tillsammans med hennes starka intresse för kreativiteten som källa till människans blomstrande, gett henne en stadig bas som konstnär. Sedan 2013 lever Ania på sitt måleri och sina kurser och driver företaget Shine Through Art AB. I dag är Ania bosatt i Vaxholm utanför Stockholm och undervisar i måleri och entreprenörskap för konstnärer via internet och i sin ateljé.
www.shinethroughart.com

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.