ABSTRAKTA FIGURER

I MIXED MEDIA:

måla ett minne av en relation

Ania Witwitzka är konstnär med fokus på intuitivt måleri. I denna inställning till kreativiteten går leken, skaparglädjen och längtan att uttrycka sig före prestation och att målningen ska se ut på ett visst sätt.

Så här säger Ania om den här webbkursen:

"Har du en dominerande perfektionist inom dig som ofta styr ditt målande så att du pillar sönder målningar med detaljer och överarbetar dem? Här är en lektion som ger dig tekniker på ett mer abstrakt och ”grovt” arbetssätt som resulterar i en härlig semi-abstrakt målning med stark känsla (och utan för mycket detaljarbete). Utmana din perfektionist och lär dig jobba med mer grova drag!

Med utgångspunkt i ett kärt minne eller relation till någon eller några personer som varit viktiga för dig, skapar du en semi-abstrakt målning. Du bjuds in att fokusera på komposition och känslan mellan personerna på i ett abstrakt manér. Detta tillåter ett annat sorts seende som ger dig möjlighet att gå bortom pillandet (och ibland överarbetandet av en målning) och närma dig en mer abstraherande värld. På en bakgrund av silkespapper med spännande skrynklor och strukturer som bas, skapar vi en målning med palettkniv (eller skrapa) som blir en färgrik bakgrund i många lager att jobba vidare på. Denna bakgrund blir basen för det minne/relation som du jobbade på i början och som du nu för över till duken och arbetar fram med utsparande måleri."

Detta får du lära dig:

Hur du gör en bakgrund i mixed media med silkespapper

Palettkniven (eller skrapans) underbara måleri-teknik

Skissa upp ett minne eller en relation och arbeta med hur den kommer se ut kompositionellt

Överföra din skiss till målningen och jobba vidare på den

Att inte gå in i detaljer utan njuta av ett färdigställande av en målning med mer abstrakta, grova drag

 

Så här tycker andra om webbkursen:

"Rolig och lärorik övning. Målningen utvecklades till nåt helt annat än det jag utgick ifrån. Det var spännande att vara med om."

/Anita Freij

"Åhh så roligt det var med kvällens målning. Jag och min man på vår förlovningsdag, lycklig!  Det här kommer jag att göra om!"

/Annica Bolin

"Ett sätt att måla på som jag verkligen gillar! Tack Ania för att du lär oss så mycket inom måleriet!"

/Ingrid Tägtström 

Bra att veta

Om kursledaren


ANIA WITWITZKA
är en konstnär med polskt ursprung och är född och uppvuxen i Stockholm. Hon är utbildad i England på två ledande konsthögskolor: Cumbria Institute of the Arts och Dartington College of Arts. Dessa utbildningar, samt hennes arbetslivserfarenhet som grafisk formgivare, föreläsare, projektledare och kursledare har, tillsammans med hennes starka intresse för kreativiteten som källa till människans blomstrande, gett henne en stadig bas som konstnär. Sedan 2013 lever Ania på sitt måleri och sina kurser och driver företaget Shine Through Art AB. I dag är Ania bosatt i Vaxholm utanför Stockholm och undervisar i måleri och entreprenörskap för konstnärer via internet och i sin ateljé.

Frågor eller funderingar? Välkommen att maila oss på [email protected]