Det intuitiva måleriet

Älskar du färger? Vill du ha mer lek och spontanitet i ditt liv? Längtar du efter att skapa och uttrycka dig genom måleriet, men känner dig hämmad för att du tycker att du inte kan måla av saker och människor? Då är det intuitiva måleriet rätt för dig!

 

Vad är intuitivt måleri?

Intuitivt måleri handlar om att utforska alla olika sätt att måla, och koppla ihop det med dina känslor och det du har lust att uttrycka just NU. I det intuitiva måleriet dyker du in i en process som du inte vet vart den ska sluta, utan prestationskrav och med lek- och experimentlust som drivkraft! 

Du kan måla abstrakt och figurativt, yvigt och rörigt, detaljerat och noggrant, allt är inkluderat. Fokus ligger inte i första hand på vilken teknik eller metod du använder, inte heller på hur resultatet ska bli, eller att målningen ska se fin ut. Det du fokuserar på är att starta en resa på duken och se vart den leder dig! Du kommer få tillfälle att gå utanför din komfortzon och bli bekväm med att inte veta. I det intuitiva måleriet låter du ditt eget skaparflöde leda och lär känna ditt eget unika kreativa uttryck.

 

Måla intuitivt – släpp inre begränsningar

Kan du hålla en målarpensel så kan du måla! Alla människor är födda kreativa och du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av måleri. Att leva är ett kreativt uttryck i sig och med en pensel i handen får du ett nytt sätt att utforska dig själv och ditt liv.

Det intuitiva målandet är en fantastisk möjlighet för självutveckling och växande genom att du tillåter dig att släppa på dina inre begränsningar och även genom att möta de rädslor och hinder som kommer upp och kan blockera dig att skapa fritt. På samma gång som vi låter vår skaparglädje flöda fritt, utvidgar vi vårt livsrum att flöda och växa.

”Every child is an artist, the problem is how to remain an artist once he grows up.”

Pablo Picasso

Genom intuitivt måleri kan du: 

 • hitta ditt eget kreativa uttryck
 • skapa från experimenterande och lek
 • våga pröva nya saker och hitta nya sidor av dig själv
 • lyssna till och lita på din intuition
 • lära känna din inneboende drivkraft till skapande
 • tillåta din kreativitet att flöda och guida dig en stund i taget 
 • låta din kritiska röst vara, utan att engagera dig i vad den säger
 • vara tillfreds i och bekant med det okända och att inte veta
 • träna på att våga släppa kontrollen
 • utforska din egen fantasi och dess oändliga möjligheter
 • upptäcka självkärlek och självacceptans
 • identifiera rädslor och hinder som blockerar dig från att skapa fritt 
 • lära känna dig själv som en kreativ, skapande människa
 • se att din kreativa process är perfekt som den är, stund för stund
 • kliva in i din fulla potential 
 • uttrycka inspirerad handling istället för måsten
 • uttrycka dina visioner.

Tidigare elever om Anias kurser i intuitivt måleri: 

"Tack för inspirerande och nyttiga lektioner. Det var drygt 10 år sedan jag hittade till måleriet via Vedic Art. Efter flera års uppehåll är jag nu jättesugen på att ta upp måleriet med ny kraft och energi. Dina lektioner har gett mig en inköpslista och ett roligt sätt att närma mig den vita duken".

Maria Nilsson

"Tack för att du så frikostigt delar med dig av dina erfarenheter och din smittande glädje! Har precis kommit igång med att måla mer regelbundet och försöker lägga prestationskraven åt sidan och bara leka. Provar mig fram och det är så roligt. Du är jättebra och inspirerande".

Lotta Sjökvist

"Har målat i äggoljetempera, olja, akvarell och akryl men aldrig i dessa tekniker som du visar. Så spännande att få se något så annorlunda, ett annat sätt än det "vanliga". Såg flera nya möjligheter i varje steg som jag inte gjort tidigare och det ska bli så spännande att praktisera dessa nya tekniker".

Birgitta Ekström

Prova på! Gratis onlinekurs 
i intuitivt måleri

Kom igång med måleriet! Här får du en gratis onlinekurs med tre praktiska lektioner som ger dig en introduktion till det intuitiva måleriets värld. Varje lektion är 30–60 minuter lång och du kan se lektionerna när du vill.

JA TACK! TA MIG TILL GRATISKURSEN

Prova på! Gratis onlinekurs 
i intuitivt måleri

Kom igång med måleriet! Här får du en gratis onlinekurs med tre praktiska lektioner som ger dig en introduktion till det intuitiva måleriets värld. Varje lektion är 30–60 minuter lång och du kan se lektionerna när du vill.

JA TACK! TA MIG TILL GRATISKURSEN

Frågor eller funderingar? Välkommen att maila oss på [email protected]

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV

- Vi håller dig regelbundet uppdaterad, inspirerad och motiverad!