Vad deltagarna säger

Hur påverkar Shine Through Arts kurser deltagares kreativitet och målande i vardagen?
Läs mer om det här. 

Om Måla fram din stil:
 
”Vad det gäller coaching så kan du ha en expert som har expertögon och som talar om för dig hur man ska göra för att det ska bli rätt, men en som har kärleksögon ser vad som finns i dig redan och utgår utifrån det och det är den sortens stöd som jag får i den här kursen. Och som du också kan få om du vill ha det.”
/Katarina Hult 

Om Måla fram din stil:
”Det här är det bästa som har hänt mig! Jag behöver utveckla mig och och hitta min form så den här kursen har uppfyllt min längtan och min dröm. Jag vill bara ha mer!”
/Helena Söderholm

Om Måla fram din stil:
”Jag har fått in glädje och fokus på vad jag vill måla och nå ut med. Jag har blivit bekräftad i mitt måleri som har gjort att jag bara vill måla mer och fortsätta utvecklas! Sen bor jag ute på landet och det passar mig utmärkt att kursen är online för annars hade jag inte haft möjligheten att gå en sån här kurs.” 
/Anmari Arve

Om Måla fram din stil:
”Det främsta jag har lärt mig är att jag får ha min stil och jag kan stå för den, jag vågar nu visa mina verk för andra. Härlig känsla att vara i en jättefin och givande grupp där flera tänker samma som jag själv. Jag har fått mycket fin uppmuntran av Ania!"
/Jenny Bäversjö Humble

Om Måla fram din stil:
"Anias program - Måla fram din stil - är det bästa jag gjort sedan jag kom igång med måleriet för sex år sedan. Ania har en förmåga att inspirera och utmana dig som gör att du kan utvecklas och komma vidare med olika tekniker och motiv. Det är inte alltid så lätt och det gäller att testa och öva. Det bästa från det här programmet är att Ania har fått mig att tro på mig själv och våga mer. Tack för det Ania!

Jag har gått fler kurser hos Ania och alltid lärt mig något nytt eller fått ny inspiration. Ania är en ödmjuk och inkännande lärare som plockar fram det bästa ur sina elever. Jag kan varmt rekommendera den som är nyfiken att gå en kurs hos henne." 
/Helena Strömer

Om inspelade kurser/workshops:
"Ania kurser har inspirerat mej på så många plan. Dels att våga ge mej ut i måleriet trots att det känns som att jag inte kan, genom hennes lekfulla, engagerade sätt att möta mej, där det ’bara inte kan bli fel’. Hon har utmanat mej med humor blandat med djupt allvar vilket gjort att jag utvecklats mer än jag trodde var möjligt, även rent tekniskt. Hennes blick är ovärderlig för att få hjälp med att ta en målning till nästa nivå. Ania är förankrad i sig själv och på jorden samtidigt som hennes sinne spänner över höga höjder o bråda djup, och stora vidder, vilket är så inspirerande. Att måla hos henne är lek på allvar och allvar på lek. Kan varmt rekommenderas."
/Karin Gerling

Om Måla och stråla:
"Vill verkligen rekommendera Aina Witwitzka och alla hennes kurser och längre program. Har under ett år nu deltagit i "Måla och stråla" som varit en stor hjälp för mig att utvecklas som konstnär, fått mig att hålla i gång måleriet och varit något så härligt att se framemot trots det tunga år vi haft. Perfekt att få gå kurs online då tillvaron haft mycket restriktioner. Aina leder en på ett mycket pedagogiskt och genuint sätt kan varmt rekommendera att prova "måla och stråla" och det är väl värt pengarna!"
/Pernilla Kjellnér

Om inspelade kurser/workshops:
"Ania är oerhört inspirerande, engagerad och pedagogisk. Jag har lärt mig mycket av hennes kurser och målar idag på ett helt annat sätt. Kan verkligen rekommendera hennes kurser."
/Lena Bergsten 

Om inspelade kurser/workshops:
"Kursen "Från bakgrund till färdig abstrakt målning" har varit en fantastisk upplevelse! Att måla intuitivt är onekligen meditativt och utvecklande! Rekommenderar skarpt!

Ania Witwitzka är otroligt inspirerande och pedagogisk. Hon har fascinerande personlighet som sprider glädje! Älskar när Ania säger: "det gör ingenting". 

Jag har lärt mig mycket och upptäckt sidor hos mig jag inte trodde haft. Jag haft fantastiskt roligt! Jag kommer att köpa många spännande kurser hos Ania.
Stort tack Ania och alla målarvänner som skapar vackra målningar!
/ Tamuna Odzelashvil

Om Kom ut med din konst:
"Ania är en fantastisk inspiratör och har genom kursen ”Kom ut med din konst” givit mig en massa förståelse för hur jag behöver gå vidare. Jag är nu på god väg, det går inte i en handvändning, mycket att tänka på, men jag har genom kursen lärt mig vad som är viktigt att tänka på och bra tips var jag kan hitta kunskapen. Att även få konstkompisar är inte så dumt, man lär av varandra! Rekommenderar denna kurs och även Anias kurser över lag. Jag har alltid varit nöjd." 

/Monica Ingevald 

Om Kom ut med din konst:
"Ania är en väldigt engagerande kursledare och konstnär som gärna bjuder på sig själv och sina kunskaper. Jag tycker att kursen ”Kom ut med din konst” har gett mig mycket som jag har användning av även utanför mitt skapande också. Dessutom en härlig gemenskap tillsammans med konstkompis och andra deltagare. Rekommenderar både denna kurs och Anias andra kurser varmt."

/Mona Söderblom 

Om Måla och stråla:
"Underbart roligt att delta i Anias kurser. Jag har fått tillbaka min målarglädje samtidigt som jag börjar känna in mig i akrylens värld genom all den kunskap som Ania förmedlar och delar med sig av."
/ Bea Gerden

Om inspelade kurser/workshops:
"Ania får mig att våga testa annorlunda målningsteknik. Så roligt att se en ful bild förändras och faktiskt bli riktigt bra!
Ania är full av inspiration som hon delar med sig av. Hon är också en ödmjuk person. Man kan fråga om allt utan att känna dig dum."
/Ann-Britt Uddgren

Om inspelade kurser/workshops och Kom ut med din konst:
"Anias kurser är inspirerande, man blir glad av alla färger, hennes sprallighet hennes energi, tips, trix och idéer. Så man själv genast vill måla. En fantastisk inspirationskälla.

Har även gått "Kom ut med din konst", en mycket intressant kurs. Den gick utmärkt att gå i efterhand om man missade live sändningarna. Där fick man även tips och idéer av andra kursmedlemmar, man delade med sig av sina egna erfarenheter. Ania pushade oss framåt, så att man vågar komma ut med sin konst."
/Monika Wahlman

Om Måla fram din stil:
“Att få bli guidad och coachad med varsam men lyhörd hand gör att processen med att utvecklas som människa och som en skapande individ blir inspirerande, trygg och insiktsfull. Ania ger förutsättning för det genom sina egna erfarenheter som hon så generöst delar med sig av med både humor och värme. Vill du komma vidare i ditt måleri, vill du hitta det du behöver för att utvecklas och vill du bli inspirerad att utmana dig till att hitta tryggheten i ditt skapande, är detta programmet för dig!”
/Ann Frödeberg

Om Måla fram din stil:
“Anias sätt att guida mig både på det konstnärliga men även det personliga planet har varit oerhört värdefullt. Jag känner idag att jag har fått bättre självförtroende som konstnär och är redo att ta mig an nya utmaningar.”

/Mona Söderblom

 

Om inspelade kurser/workshops:
"Dina kurser är så bra. Jag rekommenderar verkligen er andra att köpa dessa. Jag har lärt mig så mycket. Tack Ania för att delar med dig, av kurser och Youtube-klipp."
/Jessica Pettersson

Om sommarkurs med Ania:
"Härligt att kunna delta och måla med Ania på zoom i sommar. Ania är härligt medryckande, kunnig och pedagogisk. Jag kommer delta flera gånger."
/Monica Eriksson Wickbom

Om Måla och stråla, Kom ut med din konst och Måla fram din stil:
"Om du är nyfiken? 
För två och ett halvt år sedan behövde jag komma vidare med mitt måleri. Ania kom då in i mitt liv. Det började med ett personligt samtal kring min konst och har sedan fortsatt med olika kurser.

”Måla och stråla”var den första att inspirera mig till att våga göra nya drag på målningarna, prova nya vägar. Nyfiken som jag är blev det en kurs i kreativt entreprenörskap (tror den hette så). Den gav ytterligare glöd till min konstnärssjäl. Att jag kan titulera mig konstnär. Att jag kan ha utställningar och sälja min konst. Parallellt gick jag även Måla och stråla med härliga inspirationskällor och bra coachning.

Men nu till det allra bästa, dessa sista nio månader med ”Måla fram din stil” har varit guld. Jag har verkligen hittat min stil, det som kännetecknar mig som konstnär. En rolig episod inträffade när en väninna var hos mig. Det var ett tag sedan hon var i min ateljé och när vi klivit in där och hon kollat runt utbrister hon ”Men du har verkligen hittat din stil!” Hon visste inget om vilken kurs jag gick. De sista tre månaderna på ”Måla fram din stil” hade vi bildanalys av våra egna målningar. Jag lärde mig så mycket om hur jag ska se på konst jag själv skapar och hur jag kan betrakta andras verk.

Nu är det dags för mig att stå på egna konstnärsben och ge min gåva ut i världen. Ur djupet av mitt hjärta TACK Ania."
/Eliisa Andrén

Om inspelade kurser/workshops:
"Fantastiska kurser. 
Ania är så inspirerande och pedagogisk. Jag rekommenderar varmt hennes kurser."
/Annette Qvarnström

Om Måla och stråla:
"Ania är sååå inspirerande och mycket pedagogisk! Fantastisk kursledare! Jag hittade glädje att måla igen tack vore henne! Rekommenderas varmt!"

/Andreia Guimaraes

Om Måla och stråla:
"Motiverande och kul kurs i måleri! Ania är pedagogisk och bra på att känna in gruppdynamik och få alla att känna sig delaktiga. Jag fick bra verktyg med mig för att komma vidare i måleriet och känner mig inspirerad! Tack Ania för en fantastisk kurs! Nu kan jag äntligen påbörja en spännande resa med måleriet!"
/Emma-Lisa Hansson

Om inspelade kurser/workshops:
"Med glädje och lätthet - genom motstånd och krumbukter, guidas ditt innersta fram till nya former, insikter och motiv, där du med färglek befäster din konstrande magiska dans.
Ania är en fantastisk guide och inspiratör."
/Anicha Bjergstarq

Om Måla fram din stil:
 
”Jag rekommenderar verkligen Måla fram din stil! Här får du peppning och stöd, gemenskap och skaparvänner. Ania hjälper en att våga, att växa och känna att det vi skapar redan finns inuti och det vill ut och visa sig för världen.
/Yvonne Larsson

Om Måla fram din stil:
”Det här är det bästa som har hänt mig! Jag behöver utveckla mig och och hitta min form så den här kursen har uppfyllt min längtan och min dröm. Jag vill bara ha mer!”
/Helena Söderholm

Om Måla och stråla:
"En otroligt härlig kvinna och inspirationskälla, med ett livfullt engagemang ger Ania verkligen både kunskap och lust att bara måla, måla och MÅLA. Ania kan verkligen konsten att på ett lätt sätt med fina instruktioner/guidning och övningar få en att skapa målningar man aldrig ens kunnat drömma om! Mycket givande!!" 
/Lotta Lassbo

Om inspelade kurser/workshops:
"Det har varit jätte rolig att vara med på kursen. Och jag har lär mig så mycket!
Ania är väldig bra lärare. Hon är glad, positiv, väldig uppmuntrande, så inspirerande, ett nöje att lyssna på."
/Teresa Martinez Schmidt 

Om inspelade kurser/workshops:
"Kursen med Ania fick mig att helt gå in i måleriet, släppte allt annat runt ikring. Ania har en härlig energi och stort tillåtande. Fick ha flera målningar igång samtidigt vilket fick mig att känna mig väldigt kreativ. Jag släppte min inre kritiker och lät det flöda! Jag kan verkligen rekommendera Anias kurser."
/Agneta Klasen

Om Måla fram din stil:
"Ania är en engagerad pedagog med stor kunskap och ett ännu större hjärta. Och jösses vad roligt jag har haft med min konstkompis! Vi har inspirerat, diskuterat, analyserat och utmanat varandra till att prestera stordåd (typ). Det har också varit otroligt fint med feedback från gruppen. Vi vill mycket och har höga ambitioner och vi följer varandra i vår utveckling."
/Åsa Ryegård

Om Måla fram din stil:
"Jag har hittat mer trygghet i mig själv och vet att jag duger precis som jag är. Jag är inte rädd för att förstöra längre utan jag litar på mig själv och jag litar på processen. Det är väldigt frigörande och jag känner mycket tryggare i mig själv. Kursmaterialet har varit jättebra och jag kan ta fram det och läsa nåt som kan lyfta och stötta mig den dagen och låta den ta mig vidare i mitt skapande.”
/Mirja Janeheim

 

Om Måla fram din stil:
"
Ania är en positiv och engagerad kursledare som lyfter dig i ditt konstnärsskap. Hela kursupplägget får dig att våga att förstå att just du är unik."
/Annika Bolin

Om Måla fram din stil:
"
Jag är så glad att jag varit delaktig i Måla fram din stil. Jag tar med mig nya, fina vänner, en större tro på min egen förmåga samt en förståelse för processen. Ania är en naturkraft som med sin sprudlande person inspirerar och stöttar."
/Jenny 

Om Måla och stråla:
"Tack Ania Witwitzka som med din pedagogiska lärostil och inspirerande vägledning fått mig att tro på att jag kan. Med träning kan jag mer... Det är receptet.

Jag har lärt mig jättemycket under kursen och med Anias vägledning skapat målningar, i flera olika tekniker, jag aldrig ens fantiserat om, i min första målarkurs."
/Inger Eriksson

Om Konstnärslyftet och Sprid Vingarna:
"Efter att ha deltagit i både Konstnärslyftet och Sprid vingarna är jag nu så mycket tryggare i mig själv som konstnär. Tack vare Anias förmåga att verkligen visa på att ingenting är omöjligt så kan jag även skapa med en mycket positivare inställning vilket i sin tur gjort att jag kommit framåt mycket fortare än jag kunnat ana.

Jag rekommenderar verkligen Anias kurser om du vill ha en knuff framåt i din kreativitet och få mer insikt i ditt skapande. Supernöjd!"
/Vincent P. Tejos

Om inspelade kurser/workshops:
"Måste bara skriva några rader, Ania är helt fantastisk och underbart inspirerande. Bara älskar kurserna. Jag har fått en glädjekick och stooor lust till att lära mig av alla tekniker som Ania så generöst delar med oss. Dessutom är det underbart att njuta av alla alster som målarvännerna delar med sig av. Än en gång stort tack."
/Mia Strömberg

Om Måla fram din stil:
"Att jag bestämde mig för att gå kursen "Måla fram din stil" är ett av mina viktigaste och kanske modigaste beslut. Det har gett mig en kontinuitet i måleriet och en massa nya tekniker och kunskaper. Jag har min trygghet i det intuitiva måleriet och har nu fått stöttning i att våga mig utanför den trygga boxen och hittat nya tekniker och former. Min målarresa fortsätter förstås, jag ger mig själv den tiden och tålamod att fortsätta utvecklas som konstnär och som människa. Tack!
"
/Ewa Nielsen

Om Måla fram din stil:
"Genom att Ania tar varje deltagares längtan efter hens egen kreativa källa på djupaste allvar, har kursen gett mig ett nytt djup och att jag också tar min egen längtan och vilja att skapa på allvar. Gruppen har gett mig en gemenskap som jag saknat och givit mig glädje varje vecka fastän jag ibland varit trött, så har det varit enkelt att logga in och delta med eller utan målargrejerna. Tack för en fin tid!
"
/IngaLill

Om inspelade kurser/workshops:
"Ania är en underbar konstnär och lärare. Jag har köpt hennes webbkurser och sommarkursen som var live online och vilken skillnad jag ser redan i min teknik och speciellt förståelse på färg. Mina verk börjar poppa ut med kontrast och mer liv. Jag kan verkligen rekommendera Anias kurser för de som är intresserad av akrylmålning. Roliga pass, högt tempo och mycket inspiration. Tack Ania för att du delar din kunskap och erfarenhet med oss!"
/Michelle Santana 

Om inspelade kurser och Måla och stråla:
"Ania är en otroligt duktig konstnär, engagerad lärare och Inspiratör. Och man märker verkligen att hon älskar det hon gör. Man blir glad av att hänga med på hennes kurser. Jag har lärt mig massor! Jag kan varmt rekommendera alla hennes kurser. Jag har varit med på enskilda kurser, 4 dagars teknikkurs samt medlem i hennes Måla och Stråla program."
/Anette Öhman

Om Kom ut med din konst:

"Har gått kursen Kom ut med din konst. Kursen har varit väldigt givande och matnyttig. Har lärt mig massor om hur jag marknadsför min konst och knyter kontakter!

Ania är oerhört inspirerande och pedagogisk! Jag rekommenderar kursen till alla hobbykonstnärer som vill gå vidare med sin konst!"
/Lena Wik 

Om inspelade kurser/workshops:
"Ania är en fantastiskt bra pedagog. Hon sprider generöst sin kunskap och egna erfarenheter och har en smittande god energi. Jag har tagit del av hennes inspirationstimmar men också gått hennes kurs i akrylmålningens tekniker. Detta har verkligen hjälpt mig att komma in i målandet och börja släppa på prestationskraven. Tack Ania!"

/Christel D M Segander 

Om Måla och stråla:
"Ania är mycket pedagogisk och inspirerande. Jag har fått så mycket teknisk kunskap, tips och idéer. Ania är glad o positiv och visar ett stort tålamod med oss elever."

/Ingrid Hallén

Om Måla och stråla och inspelade kurser:
"Om ni vill gå en kurs med energi och en engagerad, duktig, generös, och fantastisk lärare och pedagog, att lära teknik, färg, form, glädje av målandet och få ur massor av kunskap om måleriets fantastiska värld!?! Då ska du gå hos Ania Witwitzka - helt otrolig, underbar, positiv och duktig konstnär och inspiratör! Och du får en fantastisk kunskap steg för steg i ditt måleri! Som kan ta dig vidare i ditt eget måleri!

Absolut det roligaste jag gjort, dessutom en massa aha-upplevelser och kunskap om olika tekniker som man faktiskt kan förstå!"
/Désirée Gregebo

Om Måla och stråla och inspelade kurser:
"Bästa pedagogen inom konstnärskap! Har allt det en god lärare ska ha och framför /delar med sig av det på ett så underbart kärleksfullt och självklart vis. Jag rekommenderar Ania varmt. Både i sitt konstnärskap med sina totalt magiska tavlor och som lärare i kurser, både målar kurser och utbildningar tex "Måla och stråla" som jag gick förra året."
/Helena J Fransson 

Om inspelade kurser/workshops:
"Ania har varit ett fantastiskt stöd på min resa att bli trygg i mitt måleri, att finna mig själv i mitt konstnärsskap. Jag har känt mig sedd och upplyft och har fått väldigt stöttande återkoppling, både i min process och på mina målningar.
"
/Emma Stålvik

Om Måla fram din stil:
"Ania är mycket pedagogisk och inspirerande. Jag upplevde en stor skillnad inom mig efter kursen med Ania: jag började se mig själv som konstnär, på riktigt. Det är guld värt!
"
/Shunya

Prova på! Gratis onlinekurs 
i intuitivt måleri

Kom igång med måleriet! Här får du en gratis onlinekurs med tre praktiska lektioner som ger dig en introduktion till det intuitiva måleriets värld. Varje lektion är 30–60 minuter lång och du kan se lektionerna när du vill.

JA TACK! TA MIG TILL GRATISKURSEN

Prova på! Gratis onlinekurs 
i intuitivt måleri

Kom igång med måleriet! Här får du en gratis onlinekurs med tre praktiska lektioner som ger dig en introduktion till det intuitiva måleriets värld. Varje lektion är 30–60 minuter lång och du kan se lektionerna när du vill.

JA TACK! TA MIG TILL GRATISKURSEN

Frågor eller funderingar? Välkommen att maila oss på [email protected]