Lust att måla är en självstudiekurs för dig som vill utforska målarglädjen med akrylfärg och andra tekniker. Under sex veckors tid får du en lektion i veckan som bjuder in till en ny väg att skapa målningar som ger glädje.


Lektionerna är upplagda så att du både får en portion lek och experimenterande med intuitivt måleri, men även fokus på motiv och avbildande. Tanken är här att ge dig både en smak av det fria skapandet men även fokus på det hantverksmässiga i måleriet. Självklart tar du allting på den nivå som passar dig.

Kursen är upplagd som självstudier och för varje lektion får du en materiallista så att du kan följa med och måla med mig i videolektionen. Varje video är 1-2 timmar lång och du kan se den hur många gånger du vill och pausar när det passar dig.
 Kursen är utan studiegrupp och du tar allt i ditt eget tempo.

JA, JAG VILL HA EN INSPIRATIONSBOOST I MITT MÅLERI!

Längtar efter en lekfull ingång till måleriet

Vill ha fler ingångar till att skapa målningar

Är nyfiken på akrylmåleri och mixed media

Är ganska ny med måleriet och vill lära dig olika sätt att måla

Vill få inspiration med nya tekniker, färgval, och manér

JA! JAG VILL GÅ MED I LUST ATT MÅLA!

Fyra starter

I den här lektonen får du fyra sätt att komma in i måleriet och väcka din intuitiva känsla för ett att nå en målarglädje som är baserad på närvaro i nuet när du ser din bild växa fram bit för bit. 

Dansande äpplen

Den här lektionen ger en introduktion i tre steg till utsparande måleri (bakgrund, motiv och ny bakgrund) och du får också lära dig att få fram runda former med hjälp av skuggningar och ljus.

Måla din inre stad

Den här lektionen i intuitivt måleri bjuder in dig att utforska din inre stad. Städer är ett mycket spännande tema att utforska när det är precis så fritt och lekfullt som du vill att det ska vara.

Måla ett kvinnoansikte

Lär dig hur du kan måla fram fram kvinnoansikten i akryl med en lite annorlunda startpunkt som ger dig en lekfull ingång till måleriet, och gör det enklare för dig att få fram ett spännande ansikte.

Måla djur på schablonbakgrund

I den här träffen visar jag hur du kan skapa dina egna underbara bakgrunder med mixed media och hur jag sedan målar fram ett djur med utgångspunkt från bakgrundens färger och rörelse.

Måla ett minne av en relation

Här är en lektion som ger dig tekniker på ett mer abstrakt och ”grovt” arbetssätt som resulterar i en härlig semi-abstrakt målning med stark känsla.

"Ania är grym på att inspirera och lära ut!" 

Anki Larsson
"Många godbitar att ta med i mitt måleri!" 

Kajsa Nord
"Tack, så härligt upplägg!
Du ger mig lust att måla igen." 


 Ulla-Britt Carlberg Ericsson

Skapa spännande ingångar och bakgrunder

Du kommer ha fler spännande ingångar till måleriet att använda i dina kommande målningar, bland annat att skapa rustika bakgrunder som du sedan målar vidare på

Ha förståelse för en rad olika tekniker

Du kommer vara bekant med en rad olika tekniker och effekter som gör dina målningar mer intressanta, bland annat använda schabloner, silkespapper och palettkniv.

Hantera akrylen som medium


Du kommer att ha fördjupad en erfarenhet av måla i akryl och mixed media

Bättre självförtroende


Vara mer trygg i ditt målande som innebär att du kan hitta motiv och former från ditt inre utan en förlaga som ett fotografi

Kunskap om material


Du kommer känna till olika typer av material och hur dessa kan användas för skapande måleri på ett lekfullt sätt

Lägga bort prestationskrav


Du kommer ha hittat förbi inre prestationskrav genom lek i skapandet

Omvandla bakgrund till målning


Du kommer veta vad utsparande måleri är och hur du kan omvandla röriga lekfulla bakgrunder till målningar med vackra motiv

Trygg i det avbildande


Det kommer vara mer trygg med hur du målar avbildande som ansikten och djur men fortfarande behåller lekfullheten och det konstnärligt fria

YES, DETTA ÄR RÄTT FÖR MIG!

Smakprov på kurs från kursbiblioteket:

 

Frågor eller funderingar? Välkommen att maila oss på [email protected]

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV

- Vi håller dig regelbundet uppdaterad, inspirerad och motiverad!