Inspirationsbloggen

Häng med Ania och få inspiration till målarglädje och att blomstra som människa genom skapandet!

Mors dag: Tre orsaker att hylla mamma Alina

samarbete veckans 3 May 23, 2022

Alla har vi någon att tacka i våra liv, någon vars axlar vi står på och som får oss att göra det vi gör, våga lite mer, sträcka oss lite längre. För mig är det min mamma som också är konstnär och entreprenör. Jag vill fira Alina och dessa tre karaktärsdrag jag fått/lärt av henne som gjort det möjligt för mig att leva min dröm som jag gör idag:

 1. Mod. Att våga satsa på sitt eget konstnärsföretagande. Hade jag inte sett mamma göra detta och gå på stigen före mig så hade jag aldrig vågat ta steget själv. Det har inte funnits många förebilder som hon omkring mig och jag är så lyckligt lottad över att hon visat mig vägen.
 2. Nyfikenhet. Att ständigt hitta på nya projekt och ideér. Detta gör att livet och jobbet aldrig blir tråkigt, för det...
Läs mer...

Workshop: ”Måla sensuella blommor som Georgia O’Keeffe”

workshop/kurs May 23, 2022

Workshop i akrylmåleri med Ania Witwitzka , Måndag 30 Maj kl 18.30-20.30 

INSPIRERAS AV DE STORA MÄSTARNA! Georgia O’Keeffe tar andan ur oss med sina undersköna motiv av kargt ökenlandskap, djur-skallar och blommor målade med en känslighet och närvaro som hypnotiserar. Hennes sätt att gestalta det sensuella i en närgången skildring av färger och former som förför sinnet är så enastående inspirerande!

I den här workshopen ska vi fördjupa oss i Georgia O’Keeffes sensuella värld av färger och blommor och upptäcka vad hennes måleriska språk innebär i vårt egna måleri.

Du kommer lära dig:
- Att se på blomformer på ett sätt som öppnar upp för magin i detaljen och det sensuella berättandet genom måleriet.
- Medvetenhet hur du ska jobba med ljus och mörker för att...

Läs mer...

Tre anledningar att låta en färdig målning gå vidare till någon annan

veckans 3 May 17, 2022

Oavsett om vi säljer eller skänker bort våra målningar finns det flera anledningar till att låta våra alster gå vidare när de är klara:

 1. Fira att processen är klar. En färdig målning är aldrig så färdig som när den får sändas ut i världen. Vi tackar för den rika resa vi gjort tillsammans med den, processen vi haft och allt vi lär oss.
 2. Låga någon annan njuta av den. För mig är det en stor ära att en annan människa vill ha min målning och umgås med den i sin vardag genom att ha den på sin vägg. Det känns stort att något jag har skapat kan bidra till någon och förgylla deras liv.
 3. Genom att låta målningarna gå vidare skapar jag plats för nya målningar att komma till. Det är inte bara fysik plats jag får mer av när...
Läs mer...

Tre stöttande tillbehör i ateljén

veckans 3 May 04, 2022
 1. Kopp att blanda ut färg i. Det här är en dressing-bytta från restaurangbransch som jag kommit över en bunt av och de är helt fantastiska när jag vill spända ut min tjocka akrylfärg och få den mer rinnig, som när jag ska skvätta stjärnor på en rymdhimmel, till exempel.
 2. En rulle plastfilm. Det är helt enkelt vanlig köksplast på rulle som jag använder främst till att täcka över färg med så att den inte torkar (först sprutar jag på den med en blomspruta så den är fuktig). Filmen kan också användas till att skapa häftiga effekter i måleriet och faktiskt även att måla med direkt på duken!
 3. Metall-klämma. Sådana använder jag för att sätta upp ouppspända dukar på träskivor så slipper jag använda tejp för det. De är även bra att ha till lite allt...
Läs mer...

Tre anledningar att ta med sig måleriet på resan

veckans 3 Apr 27, 2022
 1. Att inte tappa flödet - när vi är igång och målar regelbundet är det lättare att fortsätta vara igång. Vi liksom håller lågan brinnande och det blir sällan möjligt för motståndet att byggas upp och bli ett hinder för vårt skapande.
 2. När vi byter miljö får vi tillgång till andra aspekter av vem vi är, vi släpper fram andra sidor av oss själva. Att inte låta detta komma fram genom måleriet är att missa en underbar chans att uttrycka oss kreativt och fortsätta blomstra som människa.
 3. Resorna är på många sätt ett ”mellanrum” i vår vardag med alla dess rutiner, fasta mönster och månsten. Att ta chansen och göra resan till en liten retreat, om så bara någon timme här och där, är en gåva du kan ge till dig själv. Att måla är ett...
Läs mer...

Tre frågor till kollegan Frida Larsson

samarbete veckans 3 Nov 02, 2021
 1. Vad gör du för Shine Through Art? 

Jag är lite spindeln i nätet på den administrativa sidan av Shine Through Art. Jag är den som svarar på mejlen som kommer in och jag ser till att alla deltagare har tillgång till de kurser som de ska ha m.m. Jag ser till att hemsidan är uppdaterad och hjälper till med marknadsföringen, gör research och annat smått och gott. Sen så är jag den som redigerar videorna av lektionerna som Ania ger, ser till att de ser snygga ut och att man lätt kan följa med i instruktionerna som ges. 

 1. Vad tycker du mest om med ditt arbete?

Att det är så kreativt! Ania är i en ständig kreativ process och företaget likaså. Att få vara ett bollplank och en del i den kreativa processen är jättekul. Sen så får jag också lära mig en hel del om måleri på köpet!

 1. Vad är unikt med...
Läs mer...
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.