TILLBAKA TILL HEMSIDAN

Inspirationsbloggen

Häng med Ania och få inspiration till målarglädje och att blomstra som människa genom skapandet!

Video: Se en liten sommarmålning blir till - från ax till limpa

Måleri-inspiration i midsommar!
I det här klippet får du följa med på hela resan, från start till klart, när en liten sommarmålning blir till. Jag målar med akryl och metoden är intuitivt måleri för jag vet inte vad jag ska göra från början på en liten mörk bakgrund som jag startar på. Min stora uppgift i den här målarstunden är att FÖLJA GLÄDJEN och den leder mig till vissa färgval och till slut till att ett landskapsmotiv kikar fram. Häng med på hela resan med mig!

Se klippet här: https://youtu.be/uwfsXxeFLs4

Glad midsommar!

kram

Ania

Läs mer...

Livemåleri med Ania i midsommar - sön 23 juni kl 15-17.30

workshop/kurs Jun 18, 2024

Livemåleri med Ania i midsommar!

Häng med och använd lite av den underbara midsommarhelgen till att koppla upp dig på skaparflödet och måla med mig!

Jag bjuder in till livemåleri via länk, där jag delar med mig av min målarglädje och inspiration under en eftermiddag under midsommarhelgen, söndagen 23 juni kl 15-17.30.

Du får komma med bakom kulisserna och får en unik inblick i min skaparprocess, där jag delar med mig av mina tankar och känslor medan jag arbetar med mina målningar i realtid. Inget filter, inget skydd - bara ren och ärlig skaparglädje. Alla mina tekniker kommer vara synliga för dig att inspireras av. Jag kommer måla vidare på några målningar jag påbörjade under påskretreaten, men även arbeta med andra målningar. Vill du måla i mina fotspår? Gör det! Vill du ta med dig delar bara, eller...

Läs mer...

Video: Två inspirerande konstnärer som får dig att våga mer!

I den här videon presenterar jag två konstnärer som jag följt länge och vars underbar tavlor får mig att VÅGA MER i mitt eget måleri! Hemligheten är lager på lager, se hur dessa konstnärer jobbar med detta, häng med!

Se klippet här:  https://youtu.be/5qMOv-jqt98

kram 

Anja

Läs mer...

Video: Så återfår du målarglädjen - för dig som kommit ur skaparflödet

måleritips video Jun 07, 2024

Alla halkar vi ut skaparflödet ibland, men hur tar man sig tillbaka? I den här videon visar jag en möjlig väg tillbaka till målarglädjen genom att måla i en skissbok. Du får följa mig i min process från anspänning och en känsla av krav på att det ska "bli något" till att allt detta släpper och jag kommer in i målarglädjen och lyckan över att bara måla och upptäcka vad det blir utan att tänka och planera. Häng med!

Se klippet här: https://youtu.be/_MNlKUi-bAQ

kram 

Ania

Läs mer...

Sommarutställning på Galleri Shine med mina målningar 1-26 juni

utställning Jun 06, 2024

Välkommen på
Sommarutställning med måleri av Ania Witwitzka
1-26 juni

Öppet kl 11-16 dessa dagar i juni:
Ons 5 - sön 9
Ons 12 - fre 14
Tis 18
Tis 25 - ons 26

Notera att jag själv inte bemannar på helgerna, men oftast på vardagarna. Hör av dig till mig om du vill veta exakt när jag är på plats.

Jag ser fram emot att ses i vackra Vaxholm!

Kram
Ania

Läs mer...

Video: varför kan vi känna tomhet efter en utställning?

För dig som målar och ställer ut din konst! I den här videon delar jag mina tankar kring varför vi kan uppleva ett vakuum och en tomhet efter att vi har visat upp vår konst för omvärlden i en utställning. Hör mina tankar om den psykologiska resan och se om du känner igen dig!

Se klippet här: https://youtu.be/t4wncrxBvQI?si=4R9j-d4cAPNqY606

kram

Ania

Läs mer...

Video: Skapa strukturer med trasa

Uncategorized May 17, 2024

För dig som målar med akryl: I den här videon visar jag hur du kan skapa spännande strukturer genom att använda en trasa. Det är ett enkelt sätt att få fram effekter som är underbara att ha som bakgrund till olika motiv. Häng med! 

Se klippet här:  https://youtu.be/QJNxMqHC-pI

kram 

Ania 

Läs mer...

Inspirerande konstnär: Sara Mckendry

konstnärer May 13, 2024

Wow, vilka tavlor Sara Mckendry målar!

Saras fantastiska målningar påminner mig om vad jag djupt inne alltid längtat efter: att kunna måla naturalistiskt men ändå magiskt, och att kunna göra mystiska dimmor som öppnar upp för nya världar av älvor och andra väsen i naturen.

Hennes måleri imponerar så på mig, och jag inser ödmjukt att hon bemästrar en teknik som tar lång tid att lära sig och kräver mycket tålamod. Jag är helt övertygad om att man kan bemästra det man vill lära sig om man bara lägger ner tid, fokus och energi på det. Frågan är om jag önskar det tillräckligt mycket för att vara beredd att lägga ner den tid som krävs för att lära mig det själv? 

Saras målningar är precis sådana bilder som jag skulle vilja börja min dag med att titta...

Läs mer...

Video: Måla med valörer

video May 10, 2024

Veckans måleri -video på youtube: Måla med valörer

I det här klippet visar jag hela resan av att ta en bakgrund vidare till att bli en målning av tre stenar i akrylfärg. Eftersom jag inte har andra kulörer än blå och turkos (förutom svart och vitt), är det en process av att bemästra valör-måleri för at få stenarna att synas mot bakgrunden. Häng med och se hur jag löser den utmaningen! Du kommer lära dig om ljus och mörker och att få former att se tredimensionella ut!

Se klippet här:  https://youtu.be/XzZ5SaNlIYQ

kram 

Ania 

 

 

 

Läs mer...

Workshop online - Måla magisk skärgård - lör 1 juni

workshop/kurs May 08, 2024

Workshop online - Måla magisk skärgård

Lördag 1 juni kl 9.30- 14.00 (30 min lunchpaus).

Kom måla med mig! I den här workshopen guidar jag dig steg för steg i hur du skapar en skärgårdsmålning med en magisk stämning.

Jag delar med mig av mina bästa tips och tekniker och visar hur vi går från bakgrund till motiv, hur vi tänker med ljuset och får fram öar och vatten med hjälp av kontraster och valörer. Vi kommer arbeta i lågmälda färgnyanser som inspirerar i försiktig skönhet. Jag kommer att visa dig hemligheten bakom mina vågor av linjer och hur du tecknar fram dem så att havet lever.

Under 4 timmar målar vi på samma målning för att fram en magisk stämning i begränsad färgskala.

Detta får du lära dig:

  •  Att måla med en ton-i-ton färgskala som ger en lågmäld och...
Läs mer...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.