Webbkurs i måleri: 

Från exakt till abstrakt - utforska en from på 3 olika sätt

Ania Witwitzka är konstnär med fokus på intuitivt måleri. I denna inställning till kreativiteten går leken, skaparglädjen och längtan att uttrycka sig före prestation och att målningen ska se ut på ett visst sätt.

Så här säger Ania om den här webbkursen:

"Längtar du efter att bli bra på att måla mjuka övergångar och graderingar mellan olika färger? Vill du lära dig mer om hur du arbetar med ljuset i dina målningar? Önskar du att du kunde mer om måleri-teknik för att göra dina målningar bettre rent hantverksmässigt? Då är denna lektion perfekt för dig! 
Vi arbetar med päron- motivet på tre olika sätt. Utforskar hur du kan utveckla en enda form för att ta den från en mer exakt avbilande målning, via lekfullhet till ett abstrakt uttryckt med begränsad färgskala och där bara några få detaljer avslöjar motivet." 
 

Detta får du lära dig:

 Hur du arbetar med övergångar mellan olika färger i en målning

 Hur du ska tänka gällande ljuset och hur det faller på en form

 Hur skuggor kan ha olika färger 

 Hur du får djup och rymd i en bakgrund (även om det bara är bakom ett päron)

 Hur du jobbar med levande penseldrag och experimenterande färgskalor

 Hur du gör en form abstrakt så bara delar syns och din målning blir mer spännande och fylld med magisk atmosfär

 

Så här tycker andra om webbkursen:

Ja, detta var en rolig och nyttig övning. Detta kommer absolut repeteras framöver

/Pernilla Lorentzon

Jag tackar för en hel magisk päronkväll  Genom att måla tillsammans fick jag en speciell insikt i ljuset, vilket jag uppskattar oerhört mycket

/Vesna Kujundizic

Fantastiskt roligt och precis vad jag ville lära mig! Detta kommer jag att öva på mycket! Tack

/Carina Wasslavik

Bra att veta

Om kursledaren


ANIA WITWITZKA
är en konstnär med polskt ursprung och är född och uppvuxen i Stockholm. Hon är utbildad i England på två ledande konsthögskolor: Cumbria Institute of the Arts och Dartington College of Arts. Dessa utbildningar, samt hennes arbetslivserfarenhet som grafisk formgivare, föreläsare, projektledare och kursledare har, tillsammans med hennes starka intresse för kreativiteten som källa till människans blomstrande, gett henne en stadig bas som konstnär. Sedan 2013 lever Ania på sitt måleri och sina kurser och driver företaget Shine Through Art AB. I dag är Ania bosatt i Vaxholm utanför Stockholm och undervisar i måleri och entreprenörskap för konstnärer via internet och i sin ateljé.

Frågor eller funderingar? Välkommen att maila oss på [email protected]