TILLBAKA TILL HEMSIDAN

Tre anledningar att inspireras av barn i ditt måleri

måleritips veckans 3 Mar 16, 2022

Tre anledningar att inspireras av barn i ditt måleri:

  1. Allt är möjligt! En vän berättade för mig om sitt barnbarn i blöjor som målade på ett papper på golvet. Hon var djupt inne i sitt målande och när pappret inte räckte till ställde hon sig upp och fortsatte målningen med yviga gester i luften ovanför, som om målningen fanns överallt och bara vissa delar hamnade på pappret. En så underbar bild av vad konstnärskap är: att uppleva och se fullt ut! Allt är möjligt!
  2. Spontanitet: Barn målar fort, tänker inte så mycket bara gör. De verkar veta exakt vad som ska göras på målningen och går på känsla. Den direkta och spontana och tar sitt målar-flow för givet, det är deras födslorätt. Så är det för oss vuxna också!
  3. Nyfikenhet: Barn är ständigt nyfikna och hungriga på nya upplevelser, allt har potential att vara intressant och innehålla oändligt mycket magi och livslust!

 

Så låt oss inspireras av barnen! Har du barn eller barnbarn så vill jag bjuda in dig till att se dem som dina lärare. Tänk på vad ett barn i din närhet skulle göra om hen fastande med en målning och gör som hen! Väck barnet inom dig när du måla och fira livet, som barnen gör!

kramar 
Ania

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.