TILLBAKA TILL HEMSIDAN

Tre av mina viktigaste verktyg i ateljén

måleritips veckans 3 Mar 02, 2022

Tre av mina viktigaste verktyg i ateljén:


1. Mina paletter! De är enkla plastlock till stora syltburkar eller pepparkaksburkar som jag använder när jag dels ska måla en färg jämt på en duk eftersom jag masserar in färgen i penseln på en sådan palett innan, dels när jag ska blanda till rätt färg, eller bara se om jag gillar färgen som finns på penseln. De är helt ovärderliga i mitt måleri!

2. Natursvampen! Den är min eviga följeslagare och fungerar som mitt suddgummi när jag ångrar något jag målar och vill få bort det fort. Jag använder den också för att fukta en yta att måla på och för att sprida ut färg tunt över duken. Jag har alltid en ren och blöt svamp till hands när jag målar!

3. Vattensprutan! Jo, det är en vanlig vattenspruta till blommor, men den är superviktig i mitt måleri. Jag håller mina färger i min färgpalett fuktiga med den, jag förlänger akrylfärgens livslängd så jag kan måla med den längre när färgen väl är på duken genom att spruta på den, och jag fuktar duken med den när jag ska täcka en större yta tunt med färg för att få bra glid med penseln!

kramar 
Ania

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.