TILLBAKA TILL HEMSIDAN

Tre orsaker att måla en "fulmålning"

måleritips veckans 3 Feb 16, 2022

Tre orsaker att måla en "fulmålning":

När du målar en fulmålning tar du de färger som du mest sällan använder och som utmanar dig mest och går in i en process att måla på sätt du ogillar (typ mönster etc) och motiv som du har svårt för eller ogillar. Du kan också bara bestämma dig för att börja en bakgrund på detta sätt och se vart den tar dig.

Orsakerna till varför det är bra att göra en fulmålning är:

  1.   Att sträva efter att måla vackert har oss ofta i ett fast grepp och när du går in för att måla fult släpper prestationen och du kan plötsligt göra saker som du aldrig skulle göra om du var kvar i vackert-måleriet. 
  2.   Du övar på att vara obekväm och känna det inre skavet av att ogilla det du ser på duken. Varje målning har "ful-faser" och att bli bekväm med detta gör att du är bättre rustad när denna fas kommer fram i dina andra målningar. Det finns inget att vara rädd för, utan det är en naturlig del av processen som du fortsätter igenom.
  3.  Genom att fokusera på det fula kan det bli så att du "målar av dig" och rensar ut sånt som står i vägen för att du ska måla det som egentligen vill fram. Ofta kommer nya motiv, nya sätt att måla och nya budskap till oss själva fram när vi gjort "rent hus" med hjälp av att värma upp med fulmålningen.  Ha så kul!

kramar 
Ania

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.