TILLBAKA TILL HEMSIDAN

Tre sätt att måla linjer/konturer i sina akrylmålningar

måleritips veckans 3 Mar 30, 2022

Tre sätt att måla linjer/konturer i sina akrylmålningar:

  • Kol - jag älskar kolet för att jag kan sudda när jag vill och testa mig fram med olika former. Vill jag behålla linjen synlig i min målningen sen, ger mig kolet en linje som är levande, det vill säga att den kan vara ömsom tunn som spindeltråd och ömsom svart och skarpt markerande, underbart!

  • Akvarellkritor - dessa älskar jag för att jag kan teckna upp linjer och skissa upp motiv på mörka bakgrunder och få en härlig uppsättning kulörer att välja bland på köpet. Akvarellkritan går att sudda genom att ta en blöt svamp och ta bort den med, och den går att måla över med akryl (till motsats till sin kusin oljepastellen som ju är baserad på olja och inte går att kombinera med akrylfärg, förutom på det allra sista lagret som du inte tänkt måla över).
  • Akrylpennorna - dessa är helt perfekta för mönster och konturer som jag vill ha tydliga och skarpa. Det blir samma effekt som en tuschpenna. Mitt bästa tips är att använda den vita pennan eftersom den kan målas över med tunna lager och får då den nyansen du har på penseln, vilket ger underbara stämningsfulla effekter!


Ha så kul!

kramar 
Ania

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.