TILLBAKA TILL HEMSIDAN

Tre sätt att vända negativitet till positivitet i måleri-processen

måleritips veckans 3 Apr 12, 2022

Tre sätt att vända negativitet till positivitet i måleri-processen:

  • Att aktivt använda VILJAN när vi känner att riktningen börjar bli negativ. Ta oss själva i handen och göra en konstruktiv vändning. Gå bort från målningen ett tag, låta den vila några timmar eller en dag. Att välja att inte vara kvar i det negativa, i offerskskapet, självömkan och fokus på att det går dåligt, att det vi gör är fult och ovärdig, att vi är dåliga. Börja på en ny målning. Gör något annat. Ta en fika. Äta en glass. Ringa en vän. Gå en promenad. Måla kanterna på en målning du är nöjd med. Bryt energin med viljan kraft.
  • Fokusera på det som fungerar i målningen. Vi kan ta några steg tillbaka och säga högt till oss själva vad vi gillar med målningen, lista delarna en efter en. Färgen i högra hörnet, blicken på personen uppe i målningen, ljuset som skymtas bakom det mörkare fältet, strukturen i nedre kanten, riktningarna som leder uppåt och ut ur bild, konturerna kring blomman etc. Vänd och vrid på målningen för att se nya perspektiv och nya möjligheter. Bryt den negativa rösten inombords genom att fokusera på det du gillar, gärna genom att prata högt med dig själv.
     
  • 3. Gör något du känner dig trygg med. Det finns helg säkert något i måleriet som du känner att du kan bra, något som du återkommer till då och då som du blir glad av att du behärskar. Det kan vara att måla ett visst motiv, använda vissa färger som får effekter som gör dig glad, måla med vissa material och metoder (flytande akryl, kritor, teckna med kol, måla med fingrarna etc), kanske måla på vissa format (mycket små kort-format, runda målningar etc). Vänd dig till något du känner och behärskar och se att du kan! Att vara snäll och mjuk mot oss själva gör att vi vänder bryter den tunga energin mot något ljusare och gladare.

kramar 
Ania

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.