TILLBAKA TILL HEMSIDAN

Att ställa ut sin konst - en personlig transformation!

måleritips utställning Apr 06, 2024

 

När jag ställer ut min konst så händer något speciellt. Mina målningar och hela mitt konstnärskap blir mer på riktigt. Jag tar sats och säger till världen: här är jag och jag är värd att din tid och din uppmärksamhet! Ganska läskigt, men oerhört utvecklande!

Jag växer med denna upplevelse. Det är som att jag måste ta mig själv på större allvar för att genomföra detta på den nivå som krävs. Jag måste gaska upp mig och skärpa mig. Är jag konstnär eller inte? För om inte så är det inte värt all möda att genomföra en utställning! 

Ja, så krass behöver jag vara. För det krävs en del av mig, det är mycket jobb och mycket att ordna och fixa med. Jag behöver lära mig en del, mycket praktiskt, men framför allt behöver jag öppna upp mig för en mottagare, kanske för första gången!

Från att kanske ha målat mest för mig själv på min kammare, så kommer plötsligt en ny nivå in - betraktaren!  Hur möter jag dem med min konst? Hur vet jag att de fattar vad min konst handlar om och vilka aspekter som är viktiga? Jo, det blir en helt ny vinkel på mitt skapande, ett nytt sammanhang där jag kan berika andras liv med det som tidigare bara varit privat för mig. Spännande! 

När jag ser på min konst ur perspektivet att jag kan bidra till andra, så känner jag en ny meningsfullhet komma in i mitt liv.

Jag kan ärligt säga att det finns inget underbarare än att se ljuset tändas i folks ögon när det fattar budskapet i mitt måleri. Då växer jag som konstnär och människa och mitt val av yrke och sysselsättning befästs i sin meningsfullhet en gång för alla. Det är en fantastiks bekräftelse som jag unnar alla som skapar och har något att säga!

Om du av någon anledning ännu inte börjat ställa ut din konst så skulle jag varmt rekommendera dig att börja! Som stöd på vägen erbjuder jag  workshopen online  Väck din utställningsdröm till liv - våga ställ ut din konst på lördag 13 april, kl. 9.30 – 13.30.


Läs mer och anmäl dig här: https://www.shinethroughart.com/blog/workshop-online-vack-din-utstallningsdrom-till-liv-vaga-stall-ut-din-konst

Hoppas vi ses på lördag 13 april!

Kram 

Ania 

 

 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.