TILLBAKA TILL HEMSIDAN

Färgrika Vaxholm: Målarkurser på Galleri Shine i vår

Kursprogram i Vaxholm: Målarkurser på Galleri Shine i vår

Endagskurser och öppen ateljé med akrylmåleri januari- april 2024

Nu öppnar jag upp Galleri Shine för kursverksamhet i akrylmåleri på Hamngatan i Vaxholm under våren 2024. Korta kurser på lördagar över några timmar eller en dag, varvas med öppen ateljé på onsdagar varannan vecka, där vi målar tillsammans utan instruktioner för inspiration och kreativ gemenskap. Varmt välkommen oavsett om du är helt nu eller har målat länge. Kom och upplev målarglädjen med mig!

Barn från 10 är är välkomna. Barn under 13 år betalar halva priset om en vuxet betalar fullt pris.  

Kalendarium, mer om varje kurs, samt info om hur du anmäler dig hittar du nedan:

 FEBRUARI:

 •  Lör 3 feb - Frigörande landskapsmåleri i akryl
 •  Ons 7 feb -  Öppen ateljé 
 •  Ons  14 feb - Våga måla - upptäck målarglädjen 
 •  Lör 17 feb - Måla inifrån - intuitivt måleri 
 •  Ons21 jan -  Öppen ateljé 
 •  Lör 24 feb - Våga måla - upptäck målarglädjen

MARS:

 •  Lör 2 mars - Måla abstrakt med akryl
 •  Ons 6 mars -  Öppen ateljé 
 •  Lör 9 mars - Måla inifrån - intuitivt måleri 
 •  Ons 20 mars -  Öppen ateljé 
 •  Lör 23 mars - Våga måla - upptäck målarglädjen

APRIL:

 •  Ons 3 april -  Öppen ateljé 
 •  Lör 6 april - Frigörande landskapsmåleri i akryl
 •  Ons 17 april -  Öppen ateljé 
 •  Lör 20 april -  Måla inifrån - intuitivt måleri 
 • Lör 27 april - Våga måla - upptäck målarglädjen


Adress:
Galleri Shine, Hamngatan 5A i Vaxholm.
Anmälan: Swisha kursavgiften till 0736532250 och skriv vald kurs och datum i meddelandet. För öppen ateljé är gäller både anmälan och drop in.
Frågor? Sänd ett sms till 0736532250 med din fråga, eller så ringer jag upp dig om du hellre vill det. Du kan också eller maila till [email protected]
Vi målar med akrylfärg i alla kurser.
Kurser med färre än tre deltagare ställs in och du får pengarna tillbaka.

OM AVBOKNING:
Fram till 7 dagar innan kursen får man allt tillbaka, utom 100 kr som är en administrativ avgift. Avbokar du färre än 7 dagar innan kursen återfås halva kursavgiften, avbokar du färre än 3 dagar innan kursstat återfås inget av kursavgiften.
BESKRIVNING AV KURSERNA:


Öppen ateljé

Varannan onsdag ungefär öppnar jag upp ateljén och du är välkommen att måla i gemenskap i tre timmar. Du tar med dig ditt eget material (dukar, färger, penslar etc), och på plats får en målarplats med staffli, stol och vattenbyttor. Kom med oavsett om du målar med akryl, akvarell eller mixed media (ej oljefärg) och få inspiration och flöde i till ditt måleri genom att vi målar tillsammans. Detta är inte en kurs och jag ger inga instruktioner. Fika ingår. Från 10 år. Barn under 13 är välkomna i sällskap med en vuxen.
Tid: kl 17-20 varannan onsdag januari till april
Pris: 200 kr exklusive målerimaterial

Våga måla - upptäck målarglädjen
En kurs på tre timmar för dig som längtar efter att få prova på att uttrycka dig genom akrylmåleri! Leken är vår ingång när vi testar och utforskar vad man kan skapa, inget kan bli fel och det viktigaste är att våga och ha kul. Under workshopen målar du en färdig tavla som du får med dig hem. Inga förkunskaper krävs. Allt material ingår. Tips: ta med en vän och upplev målarglädjen tillsammans! Fika ingår. Från 10 år. Barn under 13 är välkomna i sällskap med en vuxen.
Datum: 13/1, 14/2 (kl 17-20), 24/2, 23/3, 27/4. Går även att boka för grupp på annat datum.
Tid: kl 13-16
Pris inklusive material: 850 kr.
Barn under 13 betalar halva priset i sällskap med vuxen. 

Måla inifrån - intuitivt måleri
Längtar du efter att utrycka dig med färg från känslan? Då är den här dagen för dig!
Med leken som följeslagare målar vi oss igenom många lager på underlaget, och vi utforskar olika sätt att lägga på färg. Inget kan bli fel och din känslas impuls och uttryck är din viktigaste guide. Målningen (och vi) går igenom olika faser och till slut får du alla verktyg du behöver för att knyta i hop den till ett färdig verk, som ofta förvånar med och berör (inte minst den som målat den!). Vi följer en modell som frigör kreativiteten och öppnar upp nya möjligheter i skapandet och måleriet.
Inga förkunskaper krävs. Fika ingår. Från 10 år. Barn under 13 är välkomna i sällskap med en vuxen.
Datum: 20/1, 17/2, 9/3, 20/4. Går även att boka för grupp på annat datum.
Tid: kl 10-16 (lunch kl 12–13)
Pris inklusive material: 1290 kr. 
Barn under 13 betalar halva priset i sällskap med vuxen. 

Frigörande landskapsmåleri i akryl
I den här workshopen får du härligt frigörande metoder och “recept” att måla magiska, halvabstrakta landskap. Vi lär oss om hur man får fram djup och ljus i målningarna, och hur de blir levande, dynamiska och spännande att se på. Du lär dig vad en landskapsmålning behöver för att bli intressant, och hur får du fram DIN version av detta! Inga förkunskaper krävs. Fika ingår. Från 10 år. Barn under 13 är välkomna i sällskap med en vuxen.
Datum: 3/2 och 6/4, eller på en dag när du bokar en grupp
Tid: kl 10-16 (lunch kl 12–13)
Adress: Hamngatan 5A i Vaxholm.
Pris inklusive material: 1290 kr
Barn under 13 betalar halva priset i sällskap med vuxen. 


Måla abstrakt med akryl
Längtar du efter abstrakt akrylmåleri? Är du nyfiken på vilka komponenter som gör en intressant abstrakt målning? Hur vet man när den är klar? Den abstrakta världen av måleri kan se ut på så många vis och I den här workshopen får du börja i leken för att hitta just DITT uttryck! Under vår dag tillsammans får du recept på hur du kan skapa abstrakta målningar som har både djup, dynamik, detaljer, former och blickpunkter som lockar in betraktaren och skapar spänning i kompositionen. Du får steg för steg-instruktioner som tar dig i handen och hjälper dig att lyckas med dina abstrakta målningar. Inga förkunskaper krävs. Fika ingår.  Från 10 år. Barn under 13 är välkomna i sällskap med en vuxen.
Datum: 2/3 eller på en dag när du bokar en grupp
Tid: kl 10-16 (lunch kl 12–13)
Pris inklusive material: 1290 kr
Barn under 13 betalar halva priset i sällskap med vuxen. 

 ----------------

Om kursledaren: 

ANIA WITWITZKA är en konstnär med polskt ursprung som är född och uppvuxen i Stockholm. Hon är utbildad i England på två konsthögskolor. Ania har också en gedigen arbetslivserfarenhet som grafisk formgivare, föreläsare, projektledare, pedagog och kursledare. Hennes starka intresse för kreativiteten som källa till människans blomstrande har under snart 20 år hjälpt flera konstnärer framåt i sitt eget skapande. Sedan 2013 lever Ania på sitt måleri och sina kurser och driver Shine Through Art AB och Galleri Shine i Vaxholm. I dag är Ania bosatt i Vaxholm i Stockholms skärgård med sin familj. Läs mer på www.shinethroughart.com

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.