TILLBAKA TILL HEMSIDAN

Inspirerande konstnär: Hannah Woodman

konstnärer Oct 04, 2023

Hannah Woodman - landskapskonstnär från England 

Men alltså, jag bara döööör (får man säga så fastän man inte är tonåring, haha!?). Den här konstärinnan är helt otrolig i mina ögon! Hon målar av de landskap som jag älskat så mycket under de åren jag bodde i England, och jag blev helt paff när jag läste att hon dessutom kommer från den plats där jag studerade och bodde i flera år, nämligen den lilla staden Totnes i Devon i sydvästra England. De vyer hon målar av är samma vyer jag minns från min tid där. 

Hursomhelst, hennes sätt att ge liv, fart och rörelse till landskap som annars ter sig så stilla är makalöst! Jag inspireras så av hennes vågade, grova penseldrag där hon dansar med motivet som om hon var totalt fri och obunden av några som helst regler kring måleriet. Det är nästan respektlöst och jag älskar det! Hon leker med riktningar och som betraktare åker jag bergochdalbana mellan alla böjar, kurvor, svängar och diagonaler som vägarna, el-ledningarna, trädstammarna och fältens säd utför. Vilken fart! 

Och ändå är färgskalan ganska lågmäld och naturalistiskt jordnära, men där finns alltid någon plats av ljus (vitt) eller extra klar färg att fastna vid, en punkt som förankrar ögats resa igenom målningen, en fokuspunkt som får målningen att glimma till och motivet att bli spännande och fulländat. Så enastående skickligt! Jag höjer på hatten till Hannah Woodman och njuter av den rivande avund i mig som blir min eld att fortsätta öva på mina landskap i strävan att bli bättre. Tack för inspirationen!  

Kram

Ania  

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.