TILLBAKA TILL HEMSIDAN

Inspirerande konstnär: Kimberly Kelly Santini

inspiration konstnärer Mar 14, 2024

Åh, vad jag älskar hennes måleri! Måste erkänna att jag blir grön av avund när jag ser att hon lyckats med det som jag själv längtar after att behärska, nämligen flera saker:

  1. Att sätta samman det måleriska som är fritt, lekfullt och taget ur fantasin och leken, med det figurativa där hela hennes begåvning i att känna formerna och motiven som tecknare (ja, det måste ligga där i botten), är synlig. Handverk (med massa övning bakom, helt klart) och det intuitiva i en underbar mix. Underbart!
  2. Att hålla sig till en egen och begränsad färgskala som hon bemästrat ut till sista droppen. Bara färgerna gör att jag känner igen hennes underbara värld i måleriet och genom att hålla mer neutrala toner av dova nyanser som en slags bas, får de klara, glada färgerna precis den kontrast de behöver för att få skina och ge ut sin strålglans. Detta skapar magi i bilderna. Så oerhört skickligt!
  3. Att så skickligt navigera mellan ljus och mörker. Hon avhänder pasteller som ett sätt att berätta var ljuset kommer i från, och hon leker med varma och kalla nyanser för att berätta om framför och bakom, med oerhört precision. Små partier av riktigt mörkt, kanske till och med svart, ger målningen en bas och tydlighet och låter motiven få sin tyngd. Målningarna känns för mig komplett tack vare det. 
  4. Det vackra i att inte berätta allt! Hon vågar låta partier vara ofärdiga, hänga kvar i skissens värld och på så vis får jag som betraktare fylla i själv. I områden som är lugna och liksom lite ”tomma” får jag vila mina ögon och kan då med ännu mer närvaro ta i den områden där det är mycket som händer av former och färger. Så skönt!

Ja, jag skulle kunna fortsätta hela dagen känner jag, haha! Men jag stannar där och tackar Kimberly Kelly Santini för inspirationen som underblåser min motivation till att fortsätta öva, fortsätta lära mig från andra och utforska vidare. Jag tar med mig så många tänkvärda aspekter av måleriet från dessa och andra bilder som hon skapat!

Med mycket ödmjukhet,
Ania 💕🎨

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.