TILLBAKA TILL HEMSIDAN

Inspirerande konstnär: Megan Heekin Triantafillou

konstnärer Nov 01, 2023
 
Denna kvinnliga konstnär från USA har tagit mig med storm. Hennes målningar bjuder in till sagovärldar jag inte ens viste att jag längtade efter att vistas i. Å ena sidan är är motiven söta små blommor att förtjusas över, men där finns även ett allvar och en poetisk mystik i hur ljuset faller, hur skuggorna lurar bakom det söta och hur de svala nyanserna skvallrar om en verklighet som man inte får veta allt om… Både ljus och mörker, gott och ont, sött och salt - allt ryms i samma målningen som hänför och berör. Jag vill gå in i hennes världar och upptäcka mer. Där finns något antikt och klassiskt, kanske till och med gammeldags och tjusigt, blandat med något ljust, fräscht och modernt. En berättelse, en intrig, ett stillsamt drama. 
 
Det jag tar med mig från från Megans tavlor är att våga ha med många färger i samma målning och att med hjälp av mjuka vackra övergångar ändå kunna få till en underbar harmoni. Jag påminns om kontrastfärgerna starka inverkan och effekt, och hur spelet mellan ljus och mörker kan skapa en hel berättelse. Jag älskar att till synes enkla motiv kan få så mycket djup i både målningen och dess berättelses mening, och hur dova, suddiga partier av tunna lager färg skapar drömska och romantiska skyar som vekar dölja hemligheter jag vill veta mer om. Jag beundrar hennes komplexa kompositioner och spelet mellan massa och luft som ger en rytm och ett andetag till målningarna. Kort och gott är hennes tavlor hänförande vackra och jag njuter av att få ta del av hennes magiska trädgårds-världar. Tack för denna inspiration!
Kram 
Ania 💕
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.