TILLBAKA TILL HEMSIDAN

Tre konstnärer som målar människor på halvabstrakt vis

Uncategorized Sep 27, 2022

Tre konstnärer som målar människor på halvabstrakt vis

Den mänskliga figuren är ett väl använt tema i måleriet och jag tycker det är så spännade att se konstnärer måla fram kroppar i halvabstrakta sammanhang där inte allt berättas så tydligt och där känslan och atmosfären är viktigare än de perfekt avbilande detaljerna och miljöerna. Här har jag samlat tre av mina favoriter som målar precis så, se om de kan inspirera dig med!

1. Danka Jaworski - polskt ursprung men bott i Sverige sedan 70-talet. Hennes målningar kombinerar mänskliga figurer, ofta i stora klänningar, med härliga abstrakta miljöer/bakgrunder och gärna med underbara starka färger eller spännande och lite dramatiska paletter med begränsade färgskalor. Hennes stil är en sann inspiration för mig och många, vill jag lova!

2. Brian Cameron - rån USA, Oregon. Hans sätt att få in figurerna i målningarna på ett oskarpt sätt - som en kamera satt ur fokus - gör att atmosfären och känslan i bilden förstärks. Med några få gester blir människofigurerna tydliga och känns mycket verkliga i den halvabstrakta, soldränkta miljön. Så spännande tycker jag!

3. Jylian Gustlin - från USA, San Fransisco. Hennes träffsäkra avbildande av den mänskliga kroppen är helt underbar. Tunna linjer som står i kontrast till grova, abstrakta penseldrag och färgblock är så himla spännande! Och sen älskar jag att hon jobbar så medvetet med varma och kalla färgtoner i sina verk som förhöjer kontrasten och dynamiken i dem… mums!

kram 
Ania 

 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.