TILLBAKA TILL HEMSIDAN

Tre saker jag inte vill måla

veckans 3 Sep 20, 2022

Tre saker jag ogärna målar

Det är spännande att se sina mönster av vad man gillar att måla och vad man undviker. Jag har en lista på vad jag ogärna målar, kanske har du också en sådan?
Här är tre saker jag gärna utviker att måla:

  1. Människoansikten - om jag inte målar av en förlaga utan bara målar från mig själv, så blir de ansikten jag målar inte alltid bra. Ungefär en av fyra eller fem tycker jag är tillräckligt bra i proportioner och uttryck, så jag märker att jag ogärna målar ansikten, jag antar jag måste öva mera, haha.
  2. Städer och hus - min inre perfektionist menar att ska man måla till exempel ett stadslandskap, så bör perspektivet vara rätt, och det kräver att man får till vinklar, linjer och riktningar i målningen. För att bli bra behöver man öva på detta och jag inser att jag lite för lat! Likväl är jag mycket imponerad av dem som får till hus och städer bra i sina målningar och önskar jag orkade. Ilon Vikland är ju i och för sig en underbar inspirationskälla till att hus och byar kan se ut precis hur som helst, så det är skönt att veta :-)
  3. Abstrakta tavlor - jag beundrar många abstrakta målningar, men när jag själv ska måla något abstrakt så blir jag otålig. Jag vill så gärna att det ska finnas något att titta på som man känner igen. För mig är det som att målningen inte är klar förrän det finns ett motiv…jaja, det får väl vara så då, tänker jag.

kram 
Ania 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.