TILLBAKA TILL HEMSIDAN

Tre sätt att använda soliga dagar för måleri

måleritips veckans 3 Jun 14, 2022

Tre sätt att använda soliga dagar för måleri

Jag själv gillar inte att stå mitt i gassande solen och måla, det blir för intensivt för mig och jag tycker inte att jag ser färgerna klart när jag ska få till detaljerna och så... men jag har upptäkt andra underbara sätt att använda soliga dagar för måleriet, här är tre av mina tips, se om något passar dig!

1. Starta en stor bakgrund ute! Varför inte passa på att utmana sig själv och gå upp i storlek? Ta en större duk än vad du brukar måla på, eller varför inte en tapetrulle eller ett stort papper och lägg det på marken. Ta sedan färg som du kan slösa med (billiga färger i större burkar) och häll på ovanifrån (skvätt och kasta gärna). Lek sedan med hur du applicerar/sprider ut färgen på ytan, stryk ut med en skrapa, med en sopborste eller varför inte ta av sig barfota och gå på målningen! Lek och ha kul, bli barn på nytt och se vad som händer!

2. Teckna litet! Ta med ett mindre block till solstolen eller bersån och passa på att måla litet eller teckna. Använd akvarell, kol, kritor eller grafitstift, till exempel, och passa på att studera former av växter och träd (eller djur eller människor för den delen) på nära håll. Se vad handen vill rita. Avbilda på ditt sätt, tolka med fokus på vad du gillar med motivet. Ha kul med formerna. Använda många blad till samma form och gör många varianter. Några snabba, några långsamma där du hinner med mer detaljer. Ett underbart tillfälle till närvaro i sommargrönskan! 

3. Använd solen som en snabbtork! Det händer ofta att jag står och målar inne, men att jag lägger ut målningen i solen att torka mellan mina olika lager. Och färgen torkar fort mitt i heta sommaren, kan jag lova! Det är så kul och jag brukar experimentera med mycket vatten i färgen och lager som rinner. En het sommardag kan jag hinna med att bygga upp en målning/en bakgrund med många härligt rinniga lager eftersom de torkar så snabbt! Bara din fantasi sätter gränserna här!

Ha så kul!
kramar 
Ania 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.