TILLBAKA TILL HEMSIDAN

VECKANS 3: Landskapsmålningar från förr

veckans 3 May 23, 2023

Den här veckan har jag grävt fram bilder på gamla målningar jag målade för 10-15 år sedan. Det är landskapsmålningar som jag fortfarande gillar och här ovan beskriver jag lite varför... 🥰

1️⃣ En skärgårds-bild med mina favoritfärger som jag ofta återkommer till fortfarande. Jag gillar att strukturen lever så fritt i den här tavlan och att motivet liksom försvinner in i det abstrakta av bara färger och nyanser. Det finns något drömskt här som jag finner rogivande och harmoniskt än till denna dag.

2️⃣ Det här är en liten målning av en enkel dunge, men sättet som den kombinerar de kalla färgerna på träd och himmel, med de varma nyanserna som kunde vara antingen under jorden eller strukturen på ett fält, ger en spännande berättelse, tycker jag. För mig är det som en metafor av att våra kalla vintrar av mycket grått och kallt ljus, ändå är en period där kreativitet, växtlighet och liv blomstrar under ytan, redo att komma fram när tiden är mogen. Den ger mig hopp på något sätt.

3️⃣ Den här målningen är den äldsta och den målade jag i Indien uppe bland bergen i Dharamsala när jag var på en jordenruntresa. Jag gillar sago-temat och att de svävande kulorna kan vara lite vad man vill, orber, stjärnor, planeter, kulörta lyktor eller disco-ljus. Skådespelet äger rum över det lilla huset och jag ser mig själv sitta där och vara en del av universums magi. Det är ett ställe att tanka energi, och det känner jag än idag.

Kram Ania 💗

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.