TILLBAKA TILL HEMSIDAN

Tre sätt att veta att målningen är klar

måleritips veckans 3 Mar 09, 2022

Tre sätt att veta att målningen är klar:

 Här får du några av mina tekniker som jag upptäckt under åren jag målat:

  1. I bland känns det i hela kroppen, ja det är nästan som att målningen säger till själv, nu är jag klar! Då är det inget mer att göra! Men ofta är det inte så utan processen är långsammare. Jag brukar ställa den åt sidan och vänta på nästa impuls, kommer ingen och jag känner mig nöjd, då är den klar. Tiden hjälper mig och målningen att "mogna" fram till ett beslut om att den är färdig. 
  2. Jag har titta på målningen länge, den har stått i min ateljé och det känns som att den skulle kunna vara klar men jag vet inte säkert. Då brukar jag ta med den hem och ställa den i en miljö där jag inte processar målningar och se vad som händer när jag går förbi den och bara råkar titta på den i förbifarten. Hur känns det då? Är det något som stör mig? Vad känner jag, blir jag glad av den? I denna miljö brukar det vara lättare att se om målningen är acceptabel för mig.
  3. Jag kollar om den känns genomarbetad mer tekniskt. Om jag är nöjd med varje del av målningen och att jag inte lämnat något åt slumpen. Det ska vara minst två lager på alla ställen, jag ska vara nöjd med övergångarna mellan målningarnas olika delar och jag ska ha definierat fokuspunkten (den punkt man ser först och genom vilken man kommer in i målningen som betraktare). 

Hoppas detta kan stötta dig i din process när du ska göra klart en målning!

kramar 
Ania

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.