TILLBAKA TILL HEMSIDAN

Veckans 3: Tre färgkombinationer som inspirerar mig

måleritips veckans 3 Feb 09, 2022

Får jag presentera 3 nyheter?

Den här veckan vill jag presentera "Veckans 3" som kommer vara tips för måleri och skaparglädje som jag vill bjuda på regelbundet. Kanske kan något få dig att få lust att springa till målarhörnan och sätta igång? Så, veckans 3 är alltså... 

Tre färgkombinationer som inspirerar mig:

  1.  Motsatsfärger: de färger som sitter mitt emot varandra i färgcirkeln har starkast kontrast och kan ge superhärliga effekter när de ställs jämte varandra!
  2.  Nära färgskala: om du till exempel startar en målning med en röd ton, fortsätt då med en rödbrun och en orange och låt hela målningen gå i dessa tre nyanser. Det kan bli jättespännade!
  3. Ta en kulör, till exempel djup turkos, och begränsa dig till att använda BARA den och vitt och svart när du målar en målning. Se hur otroligt långt du kan komma, hur oerhört mycket du kan berätta med bara dessa enkla färger. Du har allt du behöver för att skapa  ljus och mörker och alla mellan-toner! Ha så kul!

kramar 
Ania

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.