TILLBAKA TILL HEMSIDAN

Hur har det gått? Rapport från de första 6 månaderna med Galleri Shine

galleri shine Mar 19, 2024

Nu när jag har varit i min nya lokal i sex månader känner jag att det är en fantastisk tid att se tillbaka på allt som hänt och känna tacksamhet över vart jag är på väg.

Det har varit en otroligt spännande period, och jag känner hur många nya insikter och idéer bara strömmar till mig i detta nya äventyr. Först var det den spännande renoveringen och inflyttningen in i lokalen. Att omforma min verksamhet från att bara vara online till att nu även ha en fysisk plats för möten, kurser och utsållningar har verkligen gett mig en nytändning.

Efter invigningen av Galleri Shine i slutet av oktober, vilket var en helt magisk upplevelse där jag kände det enorma stödet från både lokala invånare i Vaxholm och följare från när och fjärran, följde adventsutställningen i december. Det var också då jag debuterade som författare med boken "Ställ ut din konst - en handbok för att lyckas med din utställning". Båda dessa utställningstillfällen gav mig en känsla av vad jag kan förvänta mig av det kommande gallerilivet här i Vaxholm.

Under vårvintern har jag att gett målerikurser både för enskilda deltagare och för företag och organisationer som bokat målar-event. Det har varit otroligt roligt och givande att se deltagarnas glädje och kreativitet flöda.

Genom att lyssna på feedbacken har jag lärt mig vilka kurser som är populära och hur jag kan göra dem ännu bättre inför nästa termin. Planen är att ha en halvårsvis rotation: med utställningar och galleri under sommarmånaderna (maj-september) och fysiska kurser under vinterhalvåret (oktober-april).

Även om jag inte har alla svar än och vet exakt hur jag vill att galleriet på Hamngatan ska utvecklas, känner jag en långsam men stadig tillväxt i mina visioner för framtiden. Jag ser fram emot att öppna Galleri Shine i början av maj och uppleva min första högsäsong med spänning och förväntan.

Jag är stolt över att kunna säga att många fantastiska konstnärer kommer att ställa ut i galleriet under sommaren när jag själv är borta på resor eller undervisning på andra platser. Att kunna erbjuda en plattform för både lokala och nationella konstnärer, inklusive mer etablerade namn som Karin Holmström, gör mig otroligt stolt och glad!

Sammanfattningsvis går det fantastiskt och vi rör oss stadigt framåt med etableringen av Galleri Shine. Jag är fylld av stolthet och glädje över den här möjligheten jag har fått.

Kram,

Anja

 

 

 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.