TILLBAKA TILL HEMSIDAN

Tre blå nyanser av akrylfärg som jag älskar

Havet och himlens färg är blå. Är det någon mer än jag som ständigt återkommer till denna underbara kulör på alla tänkbara sätt?

Det finns en sak som är viktig när du skaffar blå färg, i min mening. Det är att den inte är utblandad med vitt, då kan du få till både en mörk nyans och ljusare toner genom att själv blanda i vitt. Mitt favoritmärke är CRYLA som är en färg av konstnärskvalitet med mycket pigment och tjock konsistens. Jag använder den både som den är och späder ut den med vatten och får de mest underbara nyanser.

Av någon anledning älskar jag blå färger som går mot turkos, jag tycker de är perfekta när jag målar himmel och hav, här är mina tre favoriter:

  1. Preussisk blå (märket Cryla 134) - den här är midnattsblå och heeelt underbar! Jag brukar blanda ut den med svart om jag vill ha en mycket mörk nyans (som jag ofta använder istället för bara svart) och den ger kontrakt och vackert djup i målningarna.
  2. Primary Cyan (märketCryla 120) - detta är en pigg blå nyans som lyser med sin lite grön-turkosa skiftning. Den har en stark och glad ton och tar mig direkt till tropiska stränder och solvarma dagar när jag ser den. En fantastisk nyans.
  3. Phtalo Turquise (märket Cryla 154) - Den här är mer grön än blå men håller sig ändå på den blå- turkosa sidan i min mening. Tar jag tjockt av denna så får jag en nästan svart-blå-grön färg som är en härlig havsfärg och späder jag ut den med vitt så får jag den vackraste lysande turkosa. Om jag bara tar lite färg och en del vatten så blir det en fängslande smaragdgrön nyans som glittrar och skimrar, så full av kulör att jag nästan vill äta upp den, haha!

    Ha så kul med dessa färger!
    kram 
    Ania 
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.