TILLBAKA TILL HEMSIDAN

Tre definitioner av intuitivt måleri

måleritips veckans 3 May 17, 2022

Tre definitioner av intuitivt måleri:

  1. Att börja en målning utan att veta vad det ska bli. Att ha leken och utforskandet som startpunkt och se vart den tar oss med känslan och lusten (”vad vill jag NU?”) som guide. Slutresultatet är inte i fokus, utan det är processen som är det viktiga.

  2. Att vara öppen för att inte veta, att utforska och se vad det blir. Hänga i det okända, guidas av processen inför nästa steg. Ofta innebär det att det kan ta längre tid för ett motiv i målningen att ta form, och att del efter del av motivet blir till på duken i respons till vad som hände i steget innan, i stället för att man planerar hela motivet på förhand.
     
  3. Att omfamna förändring och ständiga skiften i vart målningen är på väg, vad som är det viktiga i bilden, vilken färgskala som är dominant etc. Vi är öppna för att se vad som kommer låter det ta tid innan vi ”landar” i vilken riktning målningen tar, vilket motiv den ska ha och hur den kommer bli när den är färdig.

kramar 
Ania

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.