TILLBAKA TILL HEMSIDAN

Tre favoritmärken av acrylic ink

Veckans 3: Tre favoritmärken av acrylic ink
Vad jag älskar med acrylic ink är att det är flytande färger som går att måla över när de torkar (i motsats till andra tuscher och akvarellfärg bland annat), och de har alla de kvaliteter som man vill ha i ett måleri baserat på underbara vatteneffekter. De går att måla på många olika underlag och mixa med tjockare akrylfäger och andra medier. Och det finns fler kulörer än man kan tro. Välkommen till inkens förlovade värld! Här kommer mina tre favoritmärken och varför jag gillar dem så!

  1. Golden - High Flow Acrylics - det här är lyxversionen av flytande akrylfärg - Rolls Roysen, om du vill. Färgerna har sådan lyster och glans att det ger liv och djup till vilken målning som helst och jag måste säga att jag aldrig varit med om en mer pigment-tät kulör - det är så mycket färg i färgen (så att säga) att jag har behövt tvätta penslarna två gånger så länge och byta vatten dubbelt så ofta när jag målat med dessa jämfört med andra färger. Kulörerna är så vackra och starka att det får mitt konstnärshjärta att sjunga. De är lite dyrare men sååå värda det. (Köps bland annat på Konstnärnernas centralköp: https://konstnarernas.se/product.html/golden-high-flow-30ml)

  2. Schminke - Aero Color Professional - En acryklic ink som är härlig att jobba med, förpackad i glasflaska med praktisk pipet. Jag baxnade när jag såg alla olika färger (ca 60 olika!!) och kunde inte hindra min köplusta så nu har jag både transparenta (vit etikett) och täckande (svart etikett) kulörer, och även några metallic, glitter och skimrande nyanser i pärlemor, guld, silver och rymdsvart. De har också en bra vit som jag älskar. Helt underbara! (Köpes bland annat på IB Wahlström: https://www.ibwahlstrom.se/farg-medier/tusch/aero-color-akryltusch)

  3. Liquitex Acrylic Ink är mycket flytande, högpigmenterade, ljus- och vattenfasta akrylfärger som finns i flera klara och vackra färger.  Det här märket är unset billigare men verkligen jättebra. Även här finns supermånga nyanser att välja bland och de är så härliga! Rekommenderas varmt!
    (Köpes bland annat på Art of Veda: https://www.artofveda.com/konstnarsfarg/acrylic-ink-tusch/liquitex-professional-acrylic-ink-30ml/#tusch) 

    kram 

    Ania 
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.