TILLBAKA TILL HEMSIDAN

VECKANS 3: Tre sätt att hålla en halv-abstrakt känsla i en målning, ända till slutet

veckans 3 May 03, 2023
 
 
  1. Måla fort - när vi har fart blir det lättare att vi inte går in och pillar. Se gärna till att stå upp så får du kraft från hela kroppen och kan jobba i den stora energin, så har du ett större grepp. Måla gärna med för stora penslar och våga ta stora drag till en början för att sedan gå in med lite mindre penslar mot slutet av processen, men försiktigt så du inte börjar pilla!
  1. Förenkla - strunta i eller ta bort detaljer som inte är viktiga, välj ut några detaljer som du behåller och fokuserar på, men ta bort det överflödiga som gör målningen mer komplex, det kan vara detaljer i ett foto om du har det som förlaga, eller detaljerade mönster och strukturer från din bakgrund som drar ögat till sig. Måla över, släta ut och förenkla så att tavlan blir mindre komplex.
  2. Sluta för tidigt. När vi målar klart en målning i ett svep är risken stor att vi går in och pillar när det närmar sig slutet. När jag ser till att låta min måleriprocess få gott om pauser och tittar på målningen nästan lika mycket som jag målar på den, så blir det lättare att inte börja arbeta för mycket utan behålla den grova känslan från starten. Det är också lättare att sluta vid rätt tillfälle eller bara göra små ändringar. 
Kram 
Ania 
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.