TILLBAKA TILL HEMSIDAN

Veckans 3: tre vita färger- vilken ska jag välja?

måleritips veckans 3 Jun 20, 2022

Veckans 3: tre vita färger- vilken ska jag välja?

Ofta är det knepigt att veta vilken vita färg av de tre varianterna som finns ute på marknaden man ska välja när man ska blanda färger etc. Här är en mini-guide som förenklar valet för dig:

  1. Titanivtt - en täckande vit som är stark i sitt pigment. Bra att använda om du vill måla över något helt och hållet och börja om från början. Eller skapa pastell-nyanser av kulörer.
  2. Zinkvitt - är en mer transparent vit (med lägre täckkraft) som lämnar sig för mer subtila toningar av kulörer och kommer alltså ge mer gradvisa uppljusningar av färgerna du blandar den med . Den är lite kallare (mer neutral) i sin ton än den titanvita.
  3. Blandvitt/ Mixing white - har samma kavilteiterj som den zinkvita färgen och i vissa märken är det en blandning mellan zinkivtt och titanivtt.

Här är en video som visar skillnaden mellan blandvitt (mixing white) och titanhvitt:  https://www.youtube.com/watch?v=hJQMiAYKHvk&t=45s

Hoppas det är tydligare för dig nu! 
kram
Ania 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.