Webbkurs i måleri:  

"Måla ansikten som Matisse"

KÖP WEBBKURSEN NU!

Så här säger Ania om den här webbkursen:

INSPIRERAS AV DE STORA MÄSTARNA! Matisse är det fria måleriets konstnär och SÅ inspirerande! Få andra är så lekfulla och utforskande i sitt måleri av former och människor som Matisse. Hans nästan respektlösa inställning till form, ljus/mörker, djup och motiv är befriande underbart och ger tillåtelse till oss alla att gå in i det snabba måleriets spontana glädje i stället för att pilla fram perfektionism.

I den här webbkursen tar vi med oss Matisses nära på ”nonchalans” och respektlöshet för måleriets traditioner som metod för att nå fram till vår egna inre spontana bilder. Vi ska fokusera på ansikten som form och uttryck och se vilka karaktärer som kommer när vi ger oss hän i målarglädjens lekfullhet bortom den inre kritikerns censur.

Webbkursen är uppdelad i två delar, en snabbare linjebaserad serie målningar av ansikten med bara en färg, och sedan frammålandet av en karaktär i färg på duk (eller papper). 

Detta får du lära dig:

- Hur du kan anamma Matisses underbara respektlöshet i ditt eget måleri när du målar ansikten

- Befrielsen av att måla snabbt så att du inte hinner tänka och vad som kommer fram när ditt intellekt stiger åt sidan

- Utforska vilka karaktärer vill komma fram genom dig när du målar ansikten på detta sätt

- Öva upp ditt linjearbete på ett frigörande sätt

- Hur du kan använda Matisses grova manér för att måla ett ansikte med en härligt unik karaktär.

- Måla fram en slutgiltig karaktär i färg på en duk (eller papper)

 

Så här tycker andra om webbkursen:

”Så underbart det var att måla ikväll. Jag var så otroligt uppslukad och koncentrerad. Väldigt roligt.”

/Mimmi Hammar

”Henri Matisse, vilken befriande konstnär. Ikväll fick vi prova ansikten i hans stil med glada färger i märkliga kombinationer. På min duk trädde en lite hemlighetsfull och glad kvinna fram när linjen fick vandra, tack vare roliga uppvärmningsövningar gick det förvånansvärt lätt. Så inspirerande lektion, tack Ania för ikväll.”

/Katarina Hult

”Helt otroligt bra tema ikväll. Är lyrisk över av vad som kom fram… ”

/Eva-Lena Löveskog

Bra att veta

KÖP WEBBKURSEN NU!

Om kursledaren


ANIA WITWITZKA
är en konstnär med polskt ursprung och är född och uppvuxen i Stockholm. Hon är utbildad i England på två ledande konsthögskolor: Cumbria Institute of the Arts och Dartington College of Arts. Dessa utbildningar, samt hennes arbetslivserfarenhet som grafisk formgivare, föreläsare, projektledare och kursledare har, tillsammans med hennes starka intresse för kreativiteten som källa till människans blomstrande, gett henne en stadig bas som konstnär. Sedan 2013 lever Ania på sitt måleri och sina kurser och driver företaget Shine Through Art AB. I dag är Ania bosatt i Vaxholm utanför Stockholm och undervisar i måleri och entreprenörskap för konstnärer via internet och i sin ateljé.

Frågor eller funderingar? Välkommen att maila oss på [email protected]