WORKSHOP I MÅLERI MED ANIA:  

"Måla abstrakta former som Paul Klee"

Lördag 18 mars kl 10:00-12:15

JA, JAG VILL ANMÄLA MIG!

00

DAYS

00

HOURS

00

MINS

00

SECS

Längtar du efter den abstrakta världen och att omvandla former till halv-abstrakta målningar? Är du intresserad av att få tips på hur du skapar med eleganta färgskalor som går ton i ton och samtidigt får motivet att poppa? 

I den här workshopen får vi ta del av Paul Klees underbar värld av abstrakta och kubistiska målningar och ta med oss flera av de områden han utforskade så hängivet och låta dem inspirera oss när vi gestaltar en abstraherad målning i hans anda.

JA! JAG VILL ANMÄLA MIG

Detta får du lära dig:

 Vad som var specifikt för Paul Klees konst och hur du kan använda det i ditt eget måleri.

 Steg för steg hur du lägger upp en målning som inspirerats av Paul Klee.

 Processen att göra en form abstrakt och hur du ska tänka.

 Blanda färger för att skapa en målning som går ton i ton i elegant, begränsad färgskala.

 

Så här tycker andra om workshopen:

"Tack för en mycket klurig men också befriande målarkväll. Först vaknade perfektionisten och paniken. Jag är ingen matematiker men sedan tog förtjusningen och glädjen över. Känner en stark dragning åt det kubistiska hållet"

/Marina Samuelsen

 

"Paul Klee. Allt har ett mönster, allt har en form. När vi tittar på naturen, lyssnar på musik, iakktar årets olika tider så finns det ett mönster, en form. En del mönster och former är lätta att uppfatta, andra är mer intrikata. Den här konstnären älskade återkommande enkla mönster och former och djupdök i fyrkanter, cirklar, prickar med mera. Det kan verka enahanda, men sättet han lät färgerna vara formernas röst, och mönstrens klang av energi och styrka är mer givande än man kan tro. Ikväll fick vi följa med på den resan och färdades lugnt och vilsamt i få former och med få kulörer. Det är alltid så trivsamt att ha dig som reseguide Ania."

/Katarina Hult

"Underbart roligt att delta i Anias kurser. Jag har fått tillbaka min målarglädje samtidigt som jag börjar känna in mig i akrylens värld genom all den kunskap som Ania förmedlar och delar med sig av."

/Bea Gerden

Bra att veta

ANMÄL MIG TILL WORKSHOPEN NU

Om kursledaren


ANIA WITWITZKA
är en konstnär med polskt ursprung och är född och uppvuxen i Stockholm. Hon är utbildad i England på två ledande konsthögskolor: Cumbria Institute of the Arts och Dartington College of Arts. Dessa utbildningar, samt hennes arbetslivserfarenhet som grafisk formgivare, föreläsare, projektledare och kursledare har, tillsammans med hennes starka intresse för kreativiteten som källa till människans blomstrande, gett henne en stadig bas som konstnär. Sedan 2013 lever Ania på sitt måleri och sina kurser och driver företaget Shine Through Art AB. I dag är Ania bosatt i Vaxholm utanför Stockholm och undervisar i måleri och entreprenörskap för konstnärer via internet och i sin ateljé.

Frågor eller funderingar? Välkommen att maila oss på [email protected]