WORKSHOP I MÅLERI MED ANIA:  

"Måla ljuset som Turner"

Torsdag 24 februari kl 18.30-20.30

JA, JAG VILL ANMÄLA MIG!

00

DAGAR

00

TIMMAR

00

MINUTER

00

SEK

INSPIRERAS AV DE STORA MÄSTARNA! Vill du lära dig måla ljus? William Turner är den erkända mästaren av ljus. Fastän han levde för länge sedan är hans konstnärskap förebild än idag för många målare som vill utforska och bemästra ljuset, och vem vill inte det?

Februari månads workshop handlar om att destillera fram några av Turners avgörande måleriska grepp som vi kan använda direkt in i vårt eget måleri och se dess effekter förvandla och förgylla våra målningar!

 

JA! JAG VILL ANMÄLA MIG

Detta får du lära dig:

- Vad som gör Turners tolkning av ljuset så speciellt och hur du kan få samma effekt i dina tavlor 

- Turners sätt att arbeta med undermålningar som skapar förutsättningen för det magiska ljus han är berömd för 

- Kunskap om hur du bygger upp ljuset och djupet i en himmel i enlighet med Turners sätt att hantera den vita färgen och ljusa färgnyanser

- Turners hemlighet om hur han använder penseldragen för att skapa mjuka och ”fluffiga” övergångar och hur denna teknik kan lyfta himlarna i även dina målningar.  

 

Så här tycker andra om workshopen:

"Stort tack Ania! Turner gick rakt in I mitt hjärta. Så himla rolig uppgift. Jag hade stor glädje av kvällens uppgift och kommer att återvända till den fler gånger men då på duk och i större format."

/Marina Samuelsen

"Vilken aha upplevelse! Jag har alltid tyckt att abstrakt måleri varit krångligt. Kom på ikväll att jag trott att abstrakt måleri inte ska föreställa nånting. Vad fel jag hade. Tack för insikten att det faktiskt bara är att göra, att bara markera, och att det är den som tittar som bestämmer om det är ett hav, eller nåt annat under himlen."

/Katarina Hult

"Som vanligt undrade jag hur en ”omöjlig” grund skulle kunna bli en bild att njuta av - o som vanligt blev det just det! Magiskt!"

/Gunilla Lundbom

Bra att veta

ANMÄL MIG TILL WORKSHOPEN NU

Om kursledaren


ANIA WITWITZKA
är en konstnär med polskt ursprung och är född och uppvuxen i Stockholm. Hon är utbildad i England på två ledande konsthögskolor: Cumbria Institute of the Arts och Dartington College of Arts. Dessa utbildningar, samt hennes arbetslivserfarenhet som grafisk formgivare, föreläsare, projektledare och kursledare har, tillsammans med hennes starka intresse för kreativiteten som källa till människans blomstrande, gett henne en stadig bas som konstnär. Sedan 2013 lever Ania på sitt måleri och sina kurser och driver företaget Shine Through Art AB. I dag är Ania bosatt i Vaxholm utanför Stockholm och undervisar i måleri och entreprenörskap för konstnärer via internet och i sin ateljé.

Frågor eller funderingar? Välkommen att maila oss på [email protected]